Un col·loqui i un concert reten homenatge al cantant Bob Dylan

Abans s'inagurà una exposició amb memorabília de The Beatles

TW
0


El Teatre Xesc Forteza de sa Calatrava fou escenari ahir d'un doble homenatge, organitzat per Ensaïmada Musical, als qui estan considerats les icones de la música moderna més importants del segle XX: el poeta i cantant de folk-rock Bob Dylan, i el quartet més famós de Liverpool, The Beatles.

Així, el vestíbul del teatre acollirà fins dia 25 de gener una exposició de fotografies, estatuetes, discs de vinil i un llarg seguit de curiosos objectes relacionats amb The Beatles. Una mostra que romandrà oberta al públic cada dia, de 10.00 a 14.00 hores.

Pero l'acte estel·lar de la vetllada fou el col·loqui que, presentat per Pere Terrassa, dirigiren Josep Ramon Jové, autor del llibre Canciones para después del diluvio, centrat en la discografia i història de Bob Dylan, i Javier de Castro, editor de bibliografia musical. A més, la xerrada fou il·lustrada amb les versions de clàssics del repertori de Dylan a càrrec de John Tirado de The Nash; Jaime G. Soriano de Sexy Sadie i Phil Dawson.

Amb les seves guitarres i harmònica repassaren temes com Quinn the eskimo (the mighty quinn), On a night like this, Blowing in the wind, Mr. Tamborine man o Hurricane. Amb les seves interpretacions aconseguiren acostar el públic encara més a l'univers del cantautor, combinant aquest repertori amb les al·lusions que els conferenciants feien sobre la discografia més destacada de Bob Dylan, fet que el públic aprecià i sabé agrair.

Per la seva banda, Josep Ramon Jové féu un repàs general per la història i trajectòria del cantant, posant un especial accent sobre els fets i moments més claus de la seva vida. Els inicis al Greenwich Village de Nova York envoltat del moviment social d'esquerra que sacsejà la ciutat, la seva partida cap a una creació més personal, lluny de convertir-se en portaveu de ningú, el seu bot a l'electrificació de la seva música en el Festival folk de Newport, l'ús de les drogues i la vida a la carretera, d'un cantant que mai no feia menys de 200 concerts a l'any.

Per altra banda, l'escriptor Javier de Castro amplià amb pinzallades puntuals les explicacions de Josep Ramon Jové, explicant petites anècdotes de la vida del cantant i considerant el de Minesota com «un gran desenvolupador, creador de tendències i avantguardista».