S.B. Palma.
Fotografies de diferents autors en les quals es mostra el paisatge natural i humà que envolta la tasca humanitària de la Fundació Vicenç Ferrer a la regió d'Anantapur integren el gruix de l'exposició La India de Vicente Ferrer, que avui s'inaugura a la Fundació Sophia de Palma, del carrer Jaume Ferrer.
La mostra vol ser també un acostament a la cultura de l'Índia en els seus aspectes més tradicionals i contemporanis alhora. Les imatges van acompanyades de panells explicatius sobre comerç just, tallers i programes que du a terme la Fundació Vicenç Ferrer.
Aquesta entitat es va fundar el 1996 per garantir la continuïtat del Consorci per al Desenvolupament Rural, organització creada per Ferrer i pels seus col·laboradors el 1969 a la regió d'Anantapur a fi de gestionar el desenvolupament de la població més desprotegida en el sistema de castes hindú, els dalits.
L'objectiu de l'associació és treballar per l'impuls social i econòmic d'aquesta comunitat. Per això mateix gestionen un projecte de desenvolupament integral que actua en totes les àrees socials: educació, sanitat, dona, habitatge, discapacitats i ecologia.
Entre els resultats més destacats d'aquests 30 anys de feina, s'ha de ressenyar la construcció d'una xarxa sanitària efectiva en 1.550 pobles; l'escolarització de més de 100.000 nins i nines cada any; el reconeixement dels drets de les dones i la integració laboral i social del col·lectiu més marginat, els discapacitats; i l'habilitació, en definitiva, d'infraestructures necessàries per lluitar contra la desertització.
Així en aquesta exposició, a través d'una àmplia col·lecció de fotografies, el visitant s'apropa a l'Índia rural i al projecte de desenvolupament que l'organització impulsa en aquesta regió meridional del país asiàtic per aconseguir la sostenibilitat d'aquesta terra i de la seva població.
L'ànima de la Fundació és Vicenç Ferrer. Fa més de 30 anys que aquest català es va instal·lar a Anantapur, una regió de l'Estat indi d'Andhra Pradesh amb alts índex de pobresa i en avançat procés de desertització.
El seu afany de posar fi a la pobresa, les injustícies i la discriminació social el dugueren a crear aquest projecte de desenvolupament, que des del primer moment ha compartit amb els dalits. El 1998 va rebre el premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.