Segons Jaume, «l'Any Pere Capellà no pretén ser un record folklòric de la seva persona ni de la seva obra. Aquest any neix amb una visió de futur com a eina útil per facilitar la participació i despertar la capacitat crítica de la nostra societat tal com feia Pere Capellà a la seva època».
Jaume també va explicar que Pere Capellà va ser una de les persones que millor va simbolitzar en el poble els ideals de la II República. «A més a més, és molt difícil separar les obres de les persones, i Pere Capellà va aconseguir mostrar els seus ideals en les peces del teatre mallorquí de l'època».
Francesc Miralles, regidor de Cultura, Esports i Joventut, va explicar ahir que «una de les principals activitats que es desenvoluparan durant aquest any serà l'edició de les obres completes de Pere Capellà, que serviran per donar-lo a conèixer, i la publicació d'una biografia de l'escriptor». Aquestes obres completes seran publicades per l'editorial Moll en règim de coedició amb l'Ajuntament d'Algaida.
Paral·lelament a aquestes activitats es muntarà una gran exposició amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears, que es podrà veure a Palma, l'extensió universitària de Menorca i Eivissa.
L'escriptor i membre del consell editorial de Diari de Balears, Llorenç Capellà, representant de la família, va explicar que «en nom de la família volem fer constar que un poble que vol recuperar un escriptor o la seva feina, amb ressò al carrer, no només ret un homenatge a l'escriptor, sinó que se'l ret a ell mateix. A Algaida es referma aquesta idea i el fet que hagi estat una decisió presa per majoria absoluta, tenint en compte la pluralitat de la representació al Consistori i el que representa Pere Capellà, és l'essència de la democràcia».
Un altre dels fets més destacats de l'anomenat Any Pere Capellà és el disseny del logotip de l'efemèrides, que ha estat realitzat per Jaume Falconer. El dissenyador va dir que «la nostra intenció era que el 2004 es veiés a través dels ulls de Pere Capellà, tancat pel que fa als actes i a les programacions, però obert per la part de dalt, que és on hi ha el cervell, i queda lliure, perquè les idees puguin fluir».
L'any dedicat a Mingo Revulgo s'obrirà amb el pregó de les festes de Sant Honorat d'Algaida, a càrrec d'Antoni Serra, sobre la figura de l'escriptor. «Vam decidir escollir Antoni Serra perquè volíem que fos una persona que ens pogués explicar la relació del personatge amb el poble, amb la qual cosa vam pensar que ell ho podria fer molt bé, perquè el mateix Llorenç l'avala com un dels grans coneixedors de la figura del seu pare».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.