TW
0

El 25% dels espanyols segueix una dieta desequilibrada perquè exclou de la seva alimentació els nutrients necessaris per mantenir un bon estat de salut, digué ahir el secretari de la Societat Espanyola de Nutrició Comunitària, Javier Aranceta. El ritme de vida i de feina «impedeix en alguns casos seguir una alimentació sana, rica en vegetals, fruites i peix», segons aquest expert.

Una de les possibles solucions per compensar la falta de nutrients provocats pel seguiment d'una dieta desequilibrada és el consum dels denominats aliments funcionals, que «incorporin nutrients beneficiosos per a la salut com àcids greixosos Omega 3, àcid fòlic, calci o vitamines», explicà Aranceta. Tot i que hi ha prou estudis científics que avalin els suposats beneficis d'aquests aliments, a Europa, a diferència del Japó, no hi ha una regulació específica per a aquests productes, i hi ha molta desinformació entre els consumidors.

Per informar la població sobre el consum dels esmentats productes, que s'han introduït amb força en països com el Japó, els Estats Units i el Canadà, la Societat Espanyola de Nutrició acaba de llançar una campanya d'informació. La iniciativa consistirà en la distribució d'una guia específica sobre aliments funcionals.

A Espanya hi ha actualment més de 200 aliments funcionals, entre els quals destaca la llet enriquida amb àcids Omega 3, el consum de la qual pot contribuir a reduir el risc de malaltia cardiovascular o els iogurts enriquits amb calci que podin afavorir el desenvolupament d'ossos i dents. Tot i això, se destaca que aquests productes funcionals, que s'han de consumir en quantitats normals, no poden substituir la dieta habitual sinó en el marc d'una alimentació sana i equilibrada. Si pensem que aquests aliments són la panacea i que amb ells podem deixar de consumir verdura i fruita estam molt equivocats, afirmà una experta.