Els Germans Memoli amb l'espectacle Una tragèdia grega, que es representarà del 18 al 28 de desembre, fan un recull d'alguns dels millors gags clàssics del teatre i del cinema adaptats al nostre temps i dins un espai escènic diferent. Els Memoli ens volen acostar amb la seva obra als pallassos i artistes de circ que, a principi del segle XX, entraren als cabarets i teatres per formar part d'uns espectacles que compaginaven la projecció de les primeres pel·lícules mudes, amb entremesos i paròdies a càrrec de mags, malabaristes, mims, cantants o pallassos.
A Una tragèdia grega els més petits podran descobrir l'humor dels grans mestres de la clownérie com Grock, Rivel, Totó, Thedy i Colombaioni al circ, i d'Oliver i Hardy, Keaton, Chaplin i Marx al cinema; els grans, pel seu costat, tindran una oportunitat per reviure la part infantil que porten dins. La companyia Els Germans Memoli va néixer l'any 1992 de la mà de Vicenç Alberola i Enric de las Heras, comediants i pallassos formats en els circuits catalans.
Per la seva banda, el grup Alakazan també porta un espectacle dirigit a tota la família, La leyenda viva de la magia. Des del 30 de desembre fins al 6 de gener Alakazan pujarà a l'escenari del Xesc Forteza per unificar la màgia i el teatre en un espectacle que, segons ells, «és per a nins de 8 a 80 anys».
La funció d'Alakazan ens explica la vida de Manolo, un aficionat a la màgia que treballa d'acomodador al teatre on actua el seu ídol, el mag Don Osorio. Abans de començar la funció, Manolo contesta al seu telèfon mòbil i, cercant cobertura, puja sense adornar-se'n a l'escenari on ha d'actuar el seu gran mestre.
De sobte veu que és la seva oportunitat i comença a fer els trucs que tenia preparats el mag, fet que provoca un terrible accident que causarà increïbles situacions en què es mesclen la màgia i l'humor. Durant el transcurs de la trama, els dos personatges, interpretats per Rafeek Albertoni, es disputen el protagonisme de l'obra.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.