TW
0


Els cellers Macià Batle van presentar ahir la seva Reserva Privada 2000, un vi negre elaborat amb les varietats de raïm Mantonegro, Callet i Cabernet Sauvignon.

Després de les etiquetes que han estat realitzades fins al moment per Joan Bennàssar (realitzada per a les botelles de la reserva del 98) i Rafa Forteza (igualment per a les etiquetes de la reserva del 99), els cellers de Santa Maria han fet amb Zupan un gir en el disseny de la presentació, que aporta en aquest cas frescor i atreviment al brou.

Es tracta d'un brou amb un color vermell granat d'una intensitat mitjana-alta i amb reflexos violacis, d'una llàgrima molt intensa i marcada, amb aroma amb notes balsàmiques i especiades, canyella, vainilla; mentre que en boca la primera sensació és la d'un vi potent, amb cos, però que alhora reflecteix suavitat gràcies a uns tanins ben harmonitzats amb la fusta. En quatre mesos que estigui en botella, aquest Reserva pot assolir la seva plenitud.

Una vegada més, Macià Batle ha assolit l'equilibri cultural del seu producte encarregant-ne l'etiqueta a la pintora Natasha Zupan, que després d'un procés de «sensacions» mostra una obra original i exclusiva en el qual una dona sembla «viure un èxtasi místic després d'haver begut vi, en aquest cas Macià Batle, clar», segons va explicar en les seves pròpies paraules l'artista americana.

S'ha de recordar que el celler de Santa Maria està d'enhorabona perquè la revista Restauradores va premiar el seu vi Blanc de Blancs del 2002 com un dels millors vins de l'Estat espanyol de l'any 2003, un èxit que va ser molt celebrat als cellers.