Aquesta exposició s'emmarca dins la III Setmana de la Ciència i de la Tecnologia i és organitzada pel Museu de Mallorca amb la col·laboració de la Conselleria d'Economia i Innovació i la Conselleria d'Educació i Cultura.
Ahir, la mostra rebé la visita del conseller d'Economia, Lluís Ramis, que pogué coneixer més de prop una sèrie d'objectes d'us quotidià fabricats en bronze, material que substituí la pedra i la fusta com a matèries primeres, i un seguit d'instruments i eines, a més d'armes. Més endavant, amb la revolució que suposà l'aparició del ferro com a base de l'artesania, el bronze es continuà utilitzant per a les forges de canons, amb l'arribada de l'artilleria, i molt destacablement, i encara ara, per a la fabricació de campanes. Actualment, és un material molt utilitzat en la plasmació artística de formes complexes. Mostra d'això son les escultures d'artistes com Miró, Fernández o Pilar Ortega.
Aquesta exposició està oberta als escolars que vénguin en grups organitzats i al públic en general. A més de poder observar aquestes peces úniques i de gran importància, el Museu ha organitzat un seguit de Tallers específics basats en el reconeixement de la metal·lúrgia, unes fitxes de catalogació basades en l'observació i la possibilitat de veure els objectes originals, que es troben estojats en unes condicions específiques de llum i humitat necessàries per a la seva conservació.
Aquest darrer any, el Museu de Mallorca ha incrementat el nombre de visitants que han passat pel centre. Joana Maria Palou, directora del Museu, comentà: «L'any passat ens visitaren unes 16.000 persones, enguany preveim una afluència aproximada d'uns 25.000 visitant gràcies a l'ampliació d'horari i a un increment d'activitats».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.