Aspectes com ara que el Col·legi de Notaris calca gairebé les formes del palau de Monterrey de Salamanca, o imatges que mostren la gran similitud de la costa del Teatre amb un cèntric carrer de Hong Kong... són algunes de les nombroses curiositats que la guia posa en relleu. Com també que a l'església catòlica de Santa Catalina de Siena s'hi oficiï culte ortodox, o el possible origen mallorquí de Napoleó Bonaparte.
«Els itineraris inclouen allò que un coneix i moltes coses que es coneixen: Palma encara té molts de llocs per descobrir», explicà Ferrà i Martorell. En total, són 160 planes on es recullen 364 il·lustracions antigues i actuals i s'esmenten més de 500 personatges amb notes breus sobre la seva vida i obres.
Es tracta d'un treball més enllà de la sensibilitat que desperten certs indrets de Ciutat i que també dóna al lector la possibilitat de conèixer-ne els edificis, els elements artístics de determinats emplaçaments, indrets relacionats amb personatges significatius de la ciutat, biografies breus tant de ciutadans com de forans que forjaren algun capítol de la nostra història, recent i llunyana.
L'autor considera que «si les ciutats tenen cos, per força també han de tenir ànima», i aquest és el sentit del volum.
No hi batega la pretensió d'oferir una obra erudita, sinó tan sols de convidar el lector a endinsar-se amb profusió en els temes tractats. En part pel seu vessant d'historiador i de gran passejador, Ferrà i Martorell és un profund coneixedor de la capital balear. Fet que li permet establir una relació de complicitat amb el lector i treure'l de la rutina diària de qui passa pels mateixos llocs jornada rere jornada sense fixar-se, sovint, en allò que els envolta.
Ferrà i Martorell ha invertit més de cinc anys per concloure aquesta guia, sobretot per la feina d'actualització dels trets més significatius de la ciutat.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.