Quant als de Palma, Turisme s'inclina per un organisme o comissió «via conveni» entre el Govern i Cort destinat a promocionar aquests projectes culturals «per potenciar el que hi ha», «professionalitzar-los i vendre'ls com a productes turístics específics». Tant l'Executiu com l'Ajuntament treballen en l'ampliació dels recorreguts històrics per Palma, que començaren amb el dedicat als convents i a la ruta Palma i el mar. Des de la mateixa Conselleria es fa feina en el dedicat al modernisme, «que estam a punt d'acabar».
Així ho va explicar Josep Aloy, director general d'Ordenació Turística, que s'encarrega de desenvolupar alguns dels aspectes culturals que el Govern anterior pensava finançar amb l'ecotaxa. Hi ha «voluntat de potenciar, protegir i incrementar com a producte turístic» aquests projectes entre els quals allò més destacat, de moment, seran els recorreguts històrics per Palma.
També se n'hi afegirà un altre sobre la ciutat vella i un altre de dedicat als patis. L'objectiu, segons Aloy, és la «professionalització». Cosa que significa «estructurar-los ja que, segons el meu parer, aquests recorreguts estaven organitzats de manera una mica amateur». Aloy en destacà com a novetat, després d'unes reunions amb els batles, que la seva intenció és ampliar-los a tota l'Illa. En posà com a exemple una ruta pels monestirs i una altra pels orgues històrics. Aquesta última no es limitaria només a la visita, sinó que, lligant-ho al programa Hivern a Mallorca, permetria oferir concerts.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.