Joan Maria Pujals va començar la seva intervenció citant Josep Pla i demostrant que la temàtica cubana ha estat present al llarg de la narrativa en català del segle XX. Pujals va remarcar que Segura ve a continuar aquesta tradició i assegurà que, «encara que sembli tòpic, és una novel·la d'aquelles que no les pots deixar fins que no les acabes».
Precisament aquest darrer va ser qui obrí foc afirmant que «Miquel Segura pertany a l'aristocràcia dels creadors. M'uneixen a ell moltes coses, especialment un amor a la llengua al qual no hem renegat cap dels dos i la qüestió xueta, un referent en la seva obra». Valentí Puig va prendre el relleu i analitzà produndament la novel·la, assenyalant que la prosa de Segura «entronca de manera directa amb la rondallística de mossèn Alcover», a la vegada que remarcà que «Miquel és un escriptor sortat perquè ha tingut lectors des del principi».
El director de l'Institut Ramon Llull també explicà que «a més a més ens dóna detalls de fets com l'operació Peter Pan, que molts dels més joves no coneixen i que ajudaran a entendre coses del món i de la societat». Pujals va dir així mateix que «aquest fet ens ajudarà a eixamplar els límits de la consciència».
L'escriptor va agrair als seus presentadors les paraules i al públic la seva assistència, i revelà un petit secret: «Li estic molt agraït al meu editor per la seva confiança, que de vegades fa por, perquè publica els meus llibres quasi sense llegir-los», a més de dir que «el llibre ha sorgit de la meva caparrudesa i voluntat de recerca davant determinades preguntes». Segura també va explicar que «a la gent de vegades no li agraden gens ni mica les respostes i esper que aquesta novel·la no faci disminuir la meva nòmina d'amics».
Segura va parlar en castellà per «saludar i pegar una estirada d'orelles a tots els amics que no entenen la llengua».
Entre el públic que va assistir a la presentació del llibre hi havia nombrosos polítics, com la vicepresidenta del Govern de les Illes Balears, Rosa Estaràs; el president del Parlament i batle d'Inca, Pere Rotger; Cati Soler, batlessa de Felanitx i Antoni Serra, batle de sa Pobla. El món de la societat i la cultura illenques estava representant pel president del Grup Serra, Pere A. Serra Bauzà, el misser Rafel Parera i l'escriptor Gabriel Sabrafín, entre d'altres.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.