TW
0


«Volem fer ballar tothom i que la gent gaudeixi del nostre grup». Amb aquesta intenció, el grup de música tradicional de Llucmajor Capocorb va presentar ahir el seu nou treball discogràfic, A la fresca. Segons va explicar el sonador de guitarró Tomeu Gomila, el nou treball inclou un total de quinze temes, essencialment boleros, jotes i fandangos mallorquins. Una de les peces, però, és una cançó tradicional menorquina titulada Jota des Migjorn Gran.

El grup llucmajorer, que fa reivindicació dels seus orígens, va explicar que fa sis anys que varen néixer i que «un dels principals mèrits ha estat poder treballar en la recuperació del fandango mallorquí». El grup va ressaltar que tenen un públic fidel en els balladors que van a les seves actuacions, però també varen reconèixer que «en aquests moments ens és imprescindible aconseguir un públic que simplement gaudeixi d'aquesta música a la seva casa, i també que véngui a les places simplement a escoltar. L'avantatge del públic ballador és que és molt fidel i sempre fix».

Gomila també va explicar que «un dels principals mèrits que té Capocorb és que el formam un grup de joves amb inquietuds per la música tradicional i amb la màxima ambició de passar-ho bé cantant en la nostra llengua i amb els instruments propis. Creim que avui en dia no tot ha de ser globalització i que la nostra música és una cosa única que mereix una distinció a banda».

La formació presentarà el treball aquest proper diumenge al passeig Jaume III de Llucmajor en una trobada en la qual també hi participaran els col·laboradors del grup i les autoritats de la vila.

Les composicions del grup neixen una mica entre tots. «El que no feim és asseure'ns a una taula i dir ara farem un fandango o una jota. Neixen en els moments més inesperats», asegura Catalina Cerdà, que toca la guitarra i la viola. «De totes maneres, sobre la idea original de cada un de nosaltres els altres hi van fent les seves aportacions i per això cada un dels temes té la seva particularitat i el seu estil».

El que també tenen clar des del Capocorb és que «darrerament s'han perdut els trets diferenciadors de la forma de ball en els diferents pobles i això és un fet molt trist, la globalització ens ha envaït també en això».