IOLANDA PERICÀS.Palma.
Josef G. Egger és el fundador i president de l'Associació Austríaca d'Amics de Mallorca, que enguany celebra el seu desè aniversari. Per aquest motiu, l'associació que presideix ha decidit organitzar un gran esdeveniment cultural per commemorar aquesta data: la representació, demà a les 21.00 hores a l'Auditòrium de Palma, d'una versió concertante de l'opereta de Franh Lehár La viuda alegre.
-Per fer un regal a la societat mallorquina. Qualsevol entrada a un teatre d'òpera important d'arreu d'Europa, com Milà o Berlín, té un preu d'entre 100 i 200 euros. Així mateix és impossible comptar amb un repartiment com el d'aquesta òpera, amb el tenor René Kollo, per menys de 80 euros. I aquí les entrades costen només 25 euros, amb la possibilitat de gaudir d'un cartell com aquest amb més de 130 persones, entre l'orquestra, el cor de la Fundació Teatre Principal, que cantarà en català, i els solistes damunt l'escenari, interpretant una música extraordinària, amb veus extraordinàries, tal vegada una de les millors operetes del món. A més, l'Auditòrium és una de les sales de música amb millor acústica d'Europa. Volíem oferir als mallorquins la possibilitat de gaudir d'un espectacle per a tothom.
-La veritat és que he fet bastants coses. M'he encarregat d'establir els contactes amb els artistes i contractar-los, que és le meva feina. Però a més d'això també m'he dedicat a la promoció, la publicitat i la venda d'entrades. Això demostra que la meva associació confia completament en mi.
-D'ençà que es creà hem organitzat cada any un gran esdeveniment. El primer any, des de l'Associació declaràrem l'Any Arxiduc i preparàrem unes medalles commemoratives del banc nacional d'Aústria, fetes de plata. Al llarg dels anys hem organitzat diferents activitats, com un gran concert a Viena amb música de Falla; una exposició també a Viena sobre l'obra de Joan Miró, i molts concerts a Son Noguera. És increïble el que hem fet aquests anys, en què hem invertit molt de temps i molts doblers. I tot això per què? Podria fer moltes coses, però aquestes activitats són la meva contribució a Mallorca. M'agrada viure aquí en la darrera època de la meva vida. Obrir els ulls al matí i veure l'Illa. Tota la meva feina és una forma de donar les gràcies a Mallorca.
-Per mi és la millor. Jo mai no he tingut interessos polítics, ni financers, perquè Mallorca és dels mallorquins i no té sentit pretendre altres coses. Àustria és un país petit que abans fou un gran imperi i la nostra gran possibilitat és ara la cultura. Ara l'imperi austríac és un imperi de música. Un altre element que ens relaciona és la figura de Lluís Salvador, el nostre arxiduc. La seva és una figura molt coneguda a l'Illa i agrada als joves.
-Per què decidíreu celebrar el vostre aniversari amb aquesta representació?-Per què volíeu fer aquest regal als mallorquins?
-Perquè crec que haurien de participar més de la cultura. Aquí existeix una gran oferta cultural, molt bona i diversa, de la qual a vegades els mallorquins no participen. En l'aspecte cultural Madrid no és més que Mallorca, només es necessita més informació.
-Què destacaríeu de «La viuda alegre»?
-És una opereta que agrada als joves i als grans, perquè tracta temes universals. Danilo, interpretat per René Kollo, és un bon vivant que ha de conquistar la viuda Hanna, de qui fou amant abans que ella es casàs. Els dos són de Pontevedro, un país fictici que segons Lehár es corresponia amb els Balcans, que està arruïnat i necessita els doblers de la viuda per no desaparèixer. Al final, després de baralles, gelosies i aventures, triomfa l'amor, els protagonistes es casen i els doblers van a parar a Pontevedro.
-Quina ha estat la vostra feina en l'organització d'aquest esdeveniment?-Amb aquest concert celebrau deu anys. Quin balanç faríeu de l'Associació durant aquest període?-La majoria d'activitats de l'Associació tenen com a protagonista la música. Creis que aquesta és la millor manera d'acostar Àustria a Mallorca?
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.