El casal Solleric fou el punt de partida oficial de l'itinerari cultural. La gran majoria de l'equip de Cort i els representants del consell de Mallorca, encapçalats per la presidenta Maria Antònia Munar, al costat de la consellera de Cultura, Dolça Mulet, donaren el sus a la nit més artística de l'any, en què s'inicia una nova temporada expositiva. Juntament amb elles es pogué veure José María Rodríguez, conseller de Funció Pública, el regidor de Cultura de Cort, Rogelio Araújo i el director del casal Solleric, Joan Carles Gomis, entre d'altres.
El recorregut s'inicià a la planta baixa i a l'entresòl del Casal, al llarg del qual el gravador Joan Barbarà explicà a les autoritats algunes de les principals peces que s'hi mostraven. Igualment Fernando Bellver guià la comitiva a través de la seva exposició retrospectiva. La batlessa Catalina Cirer es mostrà interessada per alguna de les obres, especialment les Micheninas, mescla del ninot de Michelin i les Meninas de Velázquez. L'Espai Quatre fou l'espai més difícil de visitar, a causa de les seves estretes dimensions i de l'ambient claustrofòbic que l'artista Enrique Marty aconseguí crear. Més d'un no gosar traspassar ni tan sols l'entrada aBunker.
Després la comitiva es dirigí a la galeria Xavier Fiol, on s'exhibeixen les darreres creacions del jove artista Santiago Picatoste. Ja a aquesta galeria es pogué veure la gran quantitat de gent que anit sortí al carrer per gaudir de la Nit de l'Art. Fou en aquest espai on es començaren a veure els primers artistes de la nit, com Pep Guerrero o Luis Fuster.
El clàssic brindis de les autoritats amb alguns dels artistes tingué lloc, a la galeria Maneu, on Rafa Forteza mostrava les seves darreres peces, escultures, quadres i gravats. Joan Sineu, Ramon Canet o Teresa Matas foren alguns dels artistes que no es volgueren perdre aquesta inauguració. Fou en aquest punt on s'uniren els representants de Cultura del Govern, el conseller Francesc Fio i la directora general, Catalina Sureda, que prèviament havien assistit a la inauguració de la mostra dels artistes andorrans a l'Espai Ramon Llull. A aquests els acompanyava el ministre de Cultura d'Andorra, Xavier Montaner.
La puntualitat també fou present a la performance que tingué lloc al Centre de Cultura de sa Nostra. La ballarina Amèlia Llop, el discjòquei Nacho Velasco, la soprano María Paz Juan i les imatges de Yago Marqués deixaren lloc a les arts escèniques en una nit dedicada a les arts plàstiques.
Molt visitades foren també les propostes que acollia la capella de la Misericòrdia, espai reservat a les galeries de la Part Forana. Marian Moratinos, Aina Perelló o Joan Barrantes foren alguns dels artistes que inauguraren anit i que no es volgueren perdre aquesta festa dedicada a l'Art.
Astrid Colomar amb els seus quadres que proposen una simplicitat absoluta a Altair o les propostes d'Aina Noguera a la galeria Mediterrània, també cridaren l'atenció dels ciutadants, artistes i curiosos que ompliren ahir alguns dels carrers de Palma. Els artistes Joan Cortés, Pep Sirvent i Francesca Martí visitaren també una sèrie de galeries per donar suport als seus col·legues. L'hiperrealisme d'Eloy Morales, que inaugurava a la galeria Horrach Moyà, no deixà ningú indiferent, com tampoc no ho feren les obres de Xavier Puigmartí a la galeria Ferran Cano.
Però no només foren els actuals responsables de cultura i altres àrees els qui es pogueren veure ahir vespre al centre de Ciutat. L'expresident del Govern Francesc Antich també féu el recorregut artístic acompanyat del qui fou el seu vicepresident i conseller de Turisme, Celestí Alomar, i del portaveu del PSOE, Antoni Roig.
L'exconseller d'Educació i Cultura Damià Pons, el responsable del COFUC, Antoni Sansó, l'exregidora de Cultura de Cort i actual diputada Carme Feliu, el portaveu d'Esquerra Unida a Cort Eberhard Groske i la vedette Vivian caoba foren algunes de les moltes cares conegudes que passejaren ahir per Palma. Una de les zones més concorregudes del vespre, pel que té de cèntrica, fou la que abraça les galeries Pelaires, Joan Guaita, Lebasi i el centre de cultura contemporània Pelaires.
En aquesta zona, les propostes eren moltes i molt diverses. Des de les delicades pintures de Muriel ten Cate, a la galeria Lebasi, fins els Camins de Pere Alemany a la sala Pelaires, passant per la contundència de Guillem Nada al centre de cultura contemporània, o les imatges, tant fotogràfiques com en DVD dels Schoolboys secrets de Pedro Vida a Joan Guaita Art. Una mica fora de recorregut quedava la galeria Antonio Camba, la qual mostrava les darreres creacions, simples i basades en colors primers de Marifé González.
El contrapunt a la Nit de l'Art el posaren a l'espai fotogràfic La Fàbrica de Licors. Aquí tingué lloc la Nit del no Art, durant la qual el col·lectiu Identity Games dugué a terme la segona acció DIPSHH. La Nit de l'Art finalitzà al mateix punt on havia començat, al casal Solleric, on tingué lloc el final de la festa amb l'actuació del quartet de jazz Slag Sacs Quartet.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.