Villalonga va apuntar ahir que la Fundació Telefónica ha gravat part del treball de Miquel Barceló a Vietri per penjar-lo a la xarxa a www.arsvirtual.com, una direcció d'internet amb digitalitzacions en tres dimensions del patrimoni estatal, catedrals, palaus i altres monuments rellevants. La Seu de Palma va ser una de les primeres d'aquest programa, en el qual també es troba l'Almudaina.
«La digitalització de la Seu es va fer quan el projecte de Barceló encara no estava en marxa; hem gravat part del seu treball a Itàlia, que penjarem amb el mural de ceràmica quan s'hagi col·locat a la capella de sant Pere», va explicar ahir Villalonga, diplomàtic que va ser secretari d'Estat de Cooperació Internacional per a Iberoamèrica al Ministeri d'Exteriors en temps d'Abel Matutes, i conseller de Cultura i Educació al País Valencià.
Villalonga, que va detallar el treball de la Fundació Telefónica en relació amb les noves tecnologies, va assegurar ahir que Espanya «no està retardada» en aquest sector. «Ho està més que França, Alemanya, Suècia, però igual que Itàlia i per sobre de Grècia». Responia així una pregunta sobre si compartia les crítiques que acusen el Govern d'Aznar i els seus ministres de Ciència i Tecnologia sobre la falta de compliment a l'hora de posar l'Estat espanyol en l'òrbita digital. «Hi ha mitjans», va apuntar, «el que falten són campanyes de promoció, en especial en el professorat».
Respecte de la distància entre el públic en general i l'art que utilitza les noves tecnologies, va comentar que «des dels romans l'art sempre ha estat de minories». Per aquest expert, «l'art sempre ha significat una ruptura i el que importa són el contingut i el llenguatge, no el suport».
Quant a la fundació que dirigeix, amb 12 milions d'euros de pressupost només per a Espanya, es caracteritza per diversos aspectes. D'una banda, «s'ha intentat omplir els buits de museus i el col·leccionisme espanyol» amb la compra de mestres com Eduardo Chillida, «de qui tenim la major col·lecció d'Espanya, juntament amb obres de Juan Gris, Luis Fernández i el Tàpies de la seva millor època». D'altra banda, més recentment s'ha invertit en fotografia, va dir, i es dóna suport a l'art contemporani.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.