Mèrida ha descobert enguany termes, murades, fonts i tresors

TW
0

Les més de 150 excavacions arqueològiques que enguany desenvolupa el Consorci de la Ciutat Monumental, Historicoartística i Arqueològica de Mèrida han donat com a resultat, de moment, el descobriment de nombrosos elements d'altres èpoques, com unes termes públiques romanes, una font monumental, murades i fins un tresor de monedes.

Això ha motivat que s'hagi avançat notablement en el coneixement de com eren la Mèrida romana, visigòtica, musulmana, medieval i d'altres èpoques històriques.

Segons va explicar el director de les excavacions de Mèrida, Miguel Alba, que va repassar la feina d'enguany del Consorci, «estam al màxim, complet», ja que per exemple «mai no havíem tingut simultàniament tretze excavacions obertes com tenim ara».

Va afegir que de moment s'ha treballat o es treballa en uns 130 jaciments i que fins a finals d'any se n'hauran estudiat més de 150 en el que és «un lent viatge cap enrere en el temps».

Va esmentar algunes de les excavacions, entre les quals la que s'efectua en gran part d'una illa veïna al carrer Pontezuelas, a prop del Teatre Romà, on s'han localitzat unes termes públiques romanes, un dels pocs elements típics de les urbs de l'època que encara no s'havia trobat al solar de l'antiga Emèrita Augusta i que, després de la seva integració a l'edifici que es construeixi, serà «un monument més».

«L'al·licient de Mèrida no només és la conservació de les restes, sinó la molt bona representació de tots els elements d'una ciutat romana. Dels pocs que ens faltaven eren els banys públics, que ara ja tenim», assenyalà Miguel Alba.