La llengua de Balears centra el dossier de la revista de catalanística alemanya

Es tracta de la publicació més prestigiosa de fora del territori de parla catalana

La portada de la revista.

TW
0


La revista de catalanística Zeitschriftr für Katalanistik, la més antiga i prestigiosa de totes les que s'editen fora del territori de parla catalana, consagra el seu número d'enguany a la llengua i literatura de les Illes Balears, amb un dossier en el qual s'hi poden trobar texts de Damià Pons, Joan Melià, Pilar Arnau, Sandra Herling, Francesc Bernat i Clàudia Pons.

En aquesta ocasió s'han editat un total de mil exemplars que seran distribuïts entre els suscriptors habituals -departaments de catalanístia d'arreu del món, particulars i els departaments de filologia de les universitats alemanyes- i ha comptat amb el suport de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears; el departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya; el Land Baden-Württemberg; l'Albert-Ludwigs Universität Freiburg im Breisgau, i el Johann Wolfgang Goethe i la Universitat de Frankfurt. Un dels articles més extensos de la publicació ha estat redactat per Pilar Arnau i versa sobre la literatura i les aportacions fetes per l'escriptor Guillem Frontera, mentre que Joan Melià ha fet unes aproximacions a la realitat sociolingüística illenca.

Es tracta del número setze de la publicació, que edita un exemplar per any, i es tracta d'una iniciativa de la Deustcher Katalanistenverband.

Arnau, col·laboradora habitual de la publicació i durant quatre anys vicepresidenta dels catalanistes germànics, va explicar a Diari de Balears que «la importància d'aquesta publicació és molt elevada, perquè té molt de prestigi.

Per això és vital que hagi dedicat el seu dossier a la literatura i a la llengua de les Illes Balears. Aquesta revista és una plataforma molt interessant».