T de Teatre torna als escenaris per explicar les «dèries del segle XXI»

La companyia catalana presenta «Això no és vida!» a Artà i Manacor

TW
0

IOLANDA PERICÀS. Palma.
Això no és vida! és la nova proposta teatral de la companyia catalana T de Teatre que es representarà a Artà els dies 5, 6 i 7 i a Manacor els 9 i 10 de setembre, a les 21.30 hores. L'obra tracta, en clau d'humor, «les malalties i obsessions del segle XXI», segons explica Miriam Iscla, una de les seves protagonistes.

Escrita conjuntament per Sergi Belbel, Albert Espinosa i David Plana, que també la dirigeix, Això no és vida! enfronta cinc personatges «cadascun amb la seva dèria». Fruit d'aquesta trobada, els personatges «es veuen a si mateixos tal com són», fet que els obliga a prendre decisions.

Aquesta és una de les principals novetats que incorpora l'espectacle. Els tres anteriors muntatges de la companyia, Petits contes misògins, Homes i Criatures estan formats per una sèrie d'esquetxos, mentre que en aquest cas aposten per «una obra de teatre amb una història», explica Iscla, sense deixar la forma de treballar del grup, ja que en total són 25 els personatges que desfilen a l'escenari, de la mà d'Iscla, Àgata Roca, Mamen Duch, Marta Pérez i Carme Pla.

Tant per a les actrius com per al director els personatges secundaris «són tan importants com els principals». En aquest sentit, Duch posa de manifest que «aquests personatges són els que expliquen com són els principals, els que marquen les seves obsessions». Per a les actrius interpretar els personatges secundaris suposa un «excerci d'agilitat al qual ja estam acostumades, el repte és donar vida, durant poc més d'hora i mitja, a un personatge protagonista».

El que sí entronca amb les seves anteriors obres és el fet de tractar sobre la quotidianitat. Això no és vida! analitza els problemes més comuns de la societat actual, com l'estrés, la depressió, o l'obsessió per la bellesa, «sempre des del punt de vista irònic». Com explica Pérez, «es tracta que l'espectador s'identifiqui amb allò que li fa riure, que sigui capaç de riure's d'ell mateix, com nosaltres».