IOLANDA PERICÀS.Palma.
Trenta-sis projectes culturals de diferents associacions i entitats sense ànim de lucre de les Balears es repartiran els 163.500 euros que en concepte d'ajuts atorga la Fundació Sa Nostra. D'aquests projectes, dividits en sis àrees, vint-i-vuit corresponen a Mallorca, sis a Menorca i dos a Eivissa.
El president de Sa Nostra, Llorenç Huguet; el director gerent de la Fundació Sa Nostra, Miquel Alenyà, i Eva Mulet, de l'àrea de Cultura de la Fundació, presentaren ahir els projectes guanyadors i signaren amb els respectius responsables de cada un la concessió de les beques.
Del total dels 127 projectes presentats, s'han atorgat nou beques a projectes d'arts escèniques, entre els quals destaca el de programació teatral i musical del Teatre del Mar, becat amb 20.000 euros, la quantitat més alta que es destina a una sola iniciativa.
Pel que fa a arts plàstiques i creació audiovisual, en aquest apartat s'han seleccionat quatre projectes, mentre que l'àrea de música ha resultat la més nombrosa, amb un total d'onze propostes triades. La resta d'ajuts es divideix en tres beques per a l'apartat de llengua i literatura, sis per al de patrimoni i tres en allò que se sol anomenar altres àrees.
Segons explicà Llorenç Huguet, la concessió d'aquestes beques posa de manifest «la llarga tradició en la cooperació per a la difusió cultural que du a terme la Fundació». Miquel Alenyà, per la seva banda, explicà que en els nou anys de vida de la iniciativa s'ha pogut constatar un «augment important de l'activitat cultural, amb unes bases molt sòlides», cosa que, segons el director gerent de la Fundació, respon al fet que «s'ha produït un canvi en la concepció i l'ús del temps d'oci».
En aquest sentit, Alenyà explicà que durant l'any passat s'han duit a terme 1.700 representacions teatrals, més de 500 exposicions d'arts plàstiques i 1.900 concerts, dels quals 300 foren de música clàssica i la resta d'altres modalitats musicals. Pel responsable de la Fundació, això significa que «hi ha un conjunt de propostes capaces de generar valors».
Partint d'aquestes dades i de les «dificultats del jurat per seleccionar només 36 projectes», Alenyà afirmà que això demostra que a les Balears hi ha «nombroses activitats culturals» que fan palès «el desvolupament en matèria cultural que té lloc a les Illes».
Pel director de la Fundació, és necessari «incorporar la cultura al debat social i col·lectiu», com també «establir sistemes de diferenciació, rendibilitat i projecció exterior». Alenyà considera que fa falta «una interrelació entre agents culturals per evitar coincidències temporals i espacials de les mateixes propostes».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.