Així mateix, Cirer demostrà conèixer la tradició que acompanya Sant Bernat i explicà que «es diu que l'aigua del monestir cura els mals de cap, i en aquesta època qui més qui manco en té». La batlessa també explicà el significat de la palma que duen els romeus, i que «simbolitza el bastó dels pelegrins i demostra qui són els qui han fet la romeria sencera».
Entre els prop de 400 romeus congregats davant Cort es pogué veure la batlessa Catalina Cirer; el conseller d'Interior, José María Rodríguez, i diversos regidors de Cort com Maria José Frau, regidora de Dinamització Ciutadana; Àlvaro Gijón, regidor de Tràfic i Transports i Sebastià Sansó, regidor de Treball, Comerç i Economia.
Abans d'encetar la seva primera romeria com a batlessa, Cirer posà de manifest, respecte d'aquesta festa de l'estiu palmesà, «que a pesar de la calor la gran assistència de gent demostra que els palmesans tenim molta moral i respectam les nostres festes», i que suposava «recuperar una tradició i fer evident la unió entre tots els ciutadants». En aquest sentit, Cirer explicà que «si bé comença al centre, la romeria passa per diferents barriades, des de les quals s'hi van afegint més romeus».
Després del coet que dóna oficialment el sus al pelegrinatge, la caminada s'inicià per diversos carrers de Palma. La banda de cornetes i tambors obria la comitiva, seguida de la colla de xeremiers i els sis cavallers de la Confraria de Sant Jordi, que anaven marcant el pas dels caminants. Els romeus agafaren el carrer Colom, cap a la plaça de Cort, i el carrer de sant Miquel. Durant aquesta part del trajecte, nombrosos turistes i vianants s'aturaven per deixar pas a la nombrosa comitiva i molts fins i tot la contemplaven passar, mentre en feien comentaris.
Al final de Sant Miquel, els romeus prengueren cap a l'esquerra, per l'avinguda de Comte de Sallent i cap a General Riera, la part final del camí, en la qual de cada vegada els pelegrins formaven menys una pinya i anaven tots sols o en petits grups. Després de travessar alguns carrers del Secar de la Real, finalment els més de 800 caminants anaven arribant al monestir de la Real, cansats, però satisfets.
Un cop allà els esperava l'aigua de sant Bernat, la tradicional alfabeguera i una mica de festa per als qui encara tenien forces. Una hora i un quart després de sortir de Cort, petits i grans aconseguiren arribar a la seva destinació. Gegants i xeremiers reberen els romeus, amb la comunitat parroquial de la Real i amb un castell de focs artificials. Poc després s'incià la música, amb Tacaritx i amb Música Nostra.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.