TW
0

El cuiner Ferran Adrià va declarar ahir que «la gastronomia espanyola ha recollit el fruit dels darrers set o vuit anys, durant els quals s'ha treballat molt dur i amb molta passió».

Ferran Adrià valora així el reportatge de 12 pàgines que li dedicava ahir eNew York Times, assenyalant la puixança de la cuina espanyola en contraposició amb la decadència, segons el parer del rotatiu nord-americà, de la restauració gal·la. Així, s'hi esmentava Adrià com a exemple més destacat de l'avantguardista gastronomia hispana.

Ell en discrepa i assegura que «estic convençut que la cuina francesa no va a la baixa, però sí que és certa l'eclosió del menjar espanyol, i és lògica perquè prèviament hi ha hagut una clau cultural per a tal apogeu: tenim una qualitat enorme en els ingredients i, a més, una forta tradició històrica als fogons».

Ferran Adrià és el propietari i l'ànima del Bulli, un selecte restaurant a Roses i que té les cobejades tres estrelles de la guia Michelin i on cal esperar mesos per obtenir una reserva per sopar-hi. Un local que, en la seva edició d'ahir, eNew York Times destacava com a punta de llança d'aquesta nova cuina.