TW
0

Les restes òssies de diversos individus enterrats entre l'època tardoromana i la hispanovisigòtica, més o menys entre els segles III al VII després de Crist, s'han descobert al llogaret de las Pizarras de Coca (Segòvia) en el marc de la campanya d'excavacions de la Universitat SEK.

Professors i alumnes, que fan feina en una parcel·la situada als afores de Coca, han documentat més enterraments medievals a la mateixa àrea on es trobaren les restes d'una gran vil·la suburbana, d'importància excepcional i els propietaris de la qual podrien estar vinculats amb la família de l'emperador Teodosi.

Aquestes troballes s'afegeixen a les d'altres restes humanes d'època medieval desenterrades en campanyes anteriors, cosa que confirma l'existència d'una important necròpoli en aquesta zona, a la mateixa àrea on s'ha descobert un seguit d'estructures constructives que podrien pertànyer a un important complex residencial romà.

Segons afirmà ahir el director científic i tècnic de les excavacions, Cesáreo Pérez González, després de l'abandó de l'immoble residencial romà s'hi produí al llarg de segles posteriors una allau d'enterraments, cosa que confirma l'existència d'una necròpoli important a la zona.

Els científics consideren que l'aparició de restes de construcció i decoratives que es reutilitzaren per al revestiment de les fosses i procedents de la vil·la, com ara marbres, teules corbes i maons massissos, entre altres, tenen relació amb l'abandó progressiu del complex residencial d'època romana.

Quant al ritual d'enterrament, Pérez González va destacar que els individus apareixen en posició decúbita supina, amb les mans col·locades al llarg del tronc, o unides a la l'altura de la seva pelvis.