Horacio Alba, responsable de Signo Llibres, coincideix amb Calderón en afirmar que «la gent que surt per la televisió i és coneguda es ven molt» i posa com a exemple una altra de les grans triomfadores de l'estiu. Es tracta d'Asha Miró amb el seu La filla del Ganges (Ed. La Magrana), que «té un públic majoritàriament femení». Calderón afegeix a la llista dos llibres més que «es van venent a molt bon ritme»: L'ombra del Vent (Ed. Planeta), de Carlos Ruiz Zafón i un clàssic, Els Pilars de la Terra (Edicions 62), de Ken Follet.
A vegades, és bo de fer intuir quin és el llibre que més es compra: n'hi ha abastament a parar esment en el títol que més vegades es repeteix als llocs esmentats. Però, per ser rigorosos no n'hi ha prou amb una intuïció i per això Diari de Balears ha visitat algunes llibreries del centre per saber quin és el llibre més venut aquest estiu.
«Els monòlegs d'Andreu Buenafuente són el número u, sempre. Enguany es ven molt Sense Llibre (Ed. Planeta), però també Què t'anava a dir? (Ed. Columna), que és el darrer que ha tret». Així ho assegura Miguel Calderón, cap de la llibreria de El Corte Inglés, que explica: «hi ha bastant gent que ve a comprar un llibre i demana que l'orientin, tot i que els gusts són subjectius».
A la llibreria Jaume de Montsó ens trobam amb la seva propietària, Francisca Iglesias, que assegura que «els clients que vénen ara a comprar perquè ho deixen passar durant tot l'any, són els que adquireixen llibres d'assaig», però deixa clar que el que més venen és «novel·la, literatura de viatges i biografies». Ens diu quins són els títuls més venuts per estils: «de narrativa n'hi ha dos que tenen molt èxit i són El llibre de les il·lusions, de Paul Auster i L'estimava, d'Anna Gavalda», tots dos editats per El Balancí. Pel que fa als llibres de viatge, Una aventura grega (Ed. Atenea) del mallorquí Alfons Martí «es llegeix molt». Entre les biografies que més es venen «destaca àmpliament» la de Baltasar Porcel. La novel·la de la vida, escrita per Antoni Planes i editada per Lleonard Muntaner.
A Llibres Mallorca, l'empleat Miquel Muntaner també ens parla d'autors com Auster o Ruiz Zafón, però introdueix a la llista un altre tipus de literatura que allà té molta sortida: «venem molts de llibres que tracten de l'Illa, com Els malnoms dels xuetes mallorquins (Lleonard Muntaner), de Rosa Planas i Escriptura i oralitat a Mallorca (Ed. Moll), escrit per Joan Veny».
A aquesta llibreria i a La Rosa als Llavis, on despatxa Joana Berber, asseguren que el Premi Ciutat de Palma de Novel·la, Cap d'Hornos de Neus Canyelles, és un dels títols més exitosos de l'estiu. Berber també ens dóna dos noms ja esmentats, Asha Miró i Rosa Planas i n'esmenta alguns més, entre els quals destaquen en nombre de ventes Pell Negra, d'Àlex Volney, editat per Editorial Moll i El món d'ahir, memòries d'un europeu (Quaderns Crema), d'Stefan Sweig.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.