El projecte Artogether Bosporus es divideix en tres àrees, R2gether, una sèrie d'estudis habilitats perquè artistes de diferents països hi treballin durant un mes; Nylon Gallery, una sala d'exhibicions en la qual es faran exposicions col·lectives d'artistes internacionals i Arterrace, un cafè i galeria d'art dedicat als artistes turcs on es realitzaran exposicions temporals.
Herrero, nascut a Sòria però resident a Mallorca, explica que «Artogether és una associació internacional d'artistes que a través dels seus projectes pretén rompre fronteres en el món de l'art». En aquest sentit, l'artista no dubtà a participar d'aquesta iniciativa concreta, proposada per la seva galerista Isabel Miralles de Lebasi, «perquè per a l'expressió artística no hi ha idiomes ni creences, és l'expressió de l'ànima».
Els països convidats a participar en aquest projecte són Espanya, França, Grècia i Anglaterra. Tot i que el període d'estada dels artistes és d'un mes, el projecte total en dura quatre, després dels quals la producció que s'hagi duit a terme a Istanbul es mostrarà de forma consecutiva en cada un dels països participants.
Segons explica Herrero, la idea de R2gether és la de «transmetre la vivència que suposa conèixer una nova cultura a través de les nostres obres». En el seu cas es tracta de pintura, però la resta dels participants utilitzen altres suports, com la fotografia. Herrero també utilitza aquest suport com a eina de treball, ja que les seves obres parteixen de les imatges ha captat.
Pel que fa a la seva experiència, Herrero parteix amb una idea clara, «la d'intentar captar-ho i plasmar-ho tot». En aquest sentit, el pintor posa de manifest que es tracta de «ser capaç d'entendre una cultura nova i una forma diferent de veure les coses, que segur té una ciutat com Istanbul». En aquest sentit, Herrero creu que «allà hi ha coses que aquí ja s'han perdut, com per exemple la importància de l'artesania, el treball artesà».
Per aconseguir aquesta integració amb la cultura turca, els artistes europeus que prenguin part en aquest projecte podran treballar en comú amb artistes locals i estudiants d'art, «per tal d'intercanviar idees i projectes i crear un fòrum de cultures», explica el pintor. Herrero, juntament amb els seus companys de projecte, partiran cap a Istanbul des de Barcelona, ja que la majoria d'artistes són catalans o residents al Pincipat, en una data que encara no s'ha determinat entre la darrera setmana de juliol i la primera d'agost.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.