Una vegada més la llum del sol il·luminarà l'obra d'un artista. Religió i art tornen a ajuntar-se per oferir un espectacle de policromies basades en aquest cas en un passatge dels Fets dels Apòstols: la conversió de Saule en sant Pau. L'artista alemany afincat a Mallorca Nils Burwitz ha creat el nou vitrall de l'església de sant Pere i sant Pau d'Algaida, en aquesta ocasió destacant el protagonisme d'un dels dos sants titulars del temple.
El vitrall té unes dimensions de sis metres d'alt per 2 d'ample i consta d'un total d'11 panells tots ells realitzats en vidre bufat de diferents colors. Burwitz va estar treballant «en la seva composició, peça a peça, durant sis setmanes».
A mitjans de la setmana passada el vitrall va ser col·locat per un nodrit grup d'operaris. Aquest finestral dividit en dues parts mostra el llamp que des del cel cega Saule camí de Damasc i també la força curativa de la fe, que vol simbolitzar el paper de l'Església en el món actual: la seva faceta com a curadora d'ànimes.
Aquest és el segon encàrrec que ha rebut Burwitz de l'església de sant Pere i sant Pau. «El primer va ser el vitrall del miracle de Pentecostès, on es va donar el poder de parlar i entendre totes les llengües i on el paper de Pere té un protagonisme molt elevat.
Els vidres es varen treballar en els Glasstudios Derix d'Alemanya, el taller més gran del món que fa feina amb aquest tipus de materials i després varen ser traslladats fins a Mallorca, on es va fer l'ensamblatge definitiu.
L'artista explicà en el moment de la col·locació de l'obra que «aquesta ha estat una actuació molt complicada en què hem hagut de treballar moltes persones que han fet una tasca fantàstica, com els obrers i picapedrers, que són uns grans professionals i han tractat amb molt d'amor el vitrall».
Burwitz va explicar a Diari de Balears que «maldament que jo som protestant podeu posar sense cap mena de problemes que jo som creient i que el que he volgut fer ha estat compartir els meus dons de pintor amb tota la resta de les persones».
En aquest sentit, l'artista es mostrà molt feliç de poder fer feines com «el treball en els vitralls de les esglésies, perquè en aquests moments els temples són els únics refugis que ens queden per al recolliment de les persones. Si els meus dibuixos poden contribuir a fer que s'entenguin millor, que una persona pugui resar i meditar millor, em sentiré molt feliç». L'artista alemany també va manifestar el seu agraïment al canonge Pere Joan Llabrés i a l'arquitecte diocesà Sebastià Gamundí, «per les seves bones aportacions i idees».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.