Quintanilla: «Jo interpret la natura i a partir d'aquesta faig les meves creacions»

L'escultor inaugurà una mostra de 15 peces de marbre

TW
0


Marbre de Carrara, com els artistes clàssics. Aquest és un dels principals materials que empra l'artista Juan Narciso Quintanilla per a les seves creacions escultòriques. Ahir vespre es varen poder veure a Almacen de Marmol i Granito Antoni J. Carreras.

L'execució de les quinze escultures ha estat molt ràpida, però Quintanilla duia molt de temps preparant els bocets i les idees a Cuba. «La feina prèvia és molt important quan un s'ha d'enfrontar a aquest tipus de peces. Si no ho dugués tot preparat, no ho hauria pogut fer de cap de les maneres». L'artista cubà també va explicar que un dels principals aspectes que s'ha de tenir en compte en el moment de la creació de les obres és «l'espai on s'hauran de situar. En el moment de fer una escultura això sempre s'ha de tenir en compte, perquè les escales poden variar de forma substancial segons aquests espais.

Es tracta de quinze peces de gran i mitjà format realitzades amb marbre (el blanc de Carrrara, negre i vermell de la Península ibèrica) molt vinculades a la natura i que han estat creades «seguint un ritme frenètic» en els darrers dos mesos i mig.

Quintanilla, cubà resident a l'Havana va explicar que «aquesta és la segona vegada que he treballat a Mallorca, però la primera que ho he fet amb un temps concret. Ha estat una experiència extressant però molt interessant». L'interès per les formes de la natura de l'artista radiquen que «el sol, les plantes i les flors també tenen formes de ser molt humanes. Jo interpret la natura i a partir d'aquí crei les meves pròpies composicions».

En la temàtica de les obres el cubà ha volgut fer una mescla entre la Mediterrània de Mallorca i el paisatge del Carib «dues maneres de viure que tenen molta de relació». El fet de combinar els marbres de diferents tonalitats i procedències és un recurs «per poder oferir més possibilitats i idees. Cada una de les meves peces necessita un tipus de creació i material determinats i els diferents colors ajuden a aquest fet».

Quintanilla va explicar que «un dels motius essencials d'aquests canvis i de la selecció del marbre és poder oferir un ritme que no sigui monòton. En les peces escultòriques hi ha d'haver ritme i equilibri en la composició, és un dels fets essencials. En les peces d'un sol color hi ha un joc molt important amb les incisions, per tal de crear línies d'ombra i altres matisos més importants».