Sebastiana Sureda explicà que l'esdeveniment s'ha transmès de generació en generació i, amb el viscut ahir, ja s'ha repetit més de 80 vegades. La família expressà, però, la seva confiança que el sant protagonista de la jornada torni a obrar el miracle i curi un alt nombre de nins i nines. Com sempre ha fet.
A les sis del matí, amb un ambient un poc calorós i expectant, començaren a passar els infants entre les branques, uns per la vimetera centenària i d'altres per la jove (devers 38 anys). Tots tenien un número identificatiu que, una vegada ells exposats per la saba de l'arbre, després quedava penjat a la branca juntament amb la ràfia que l'estrenyia.
La primera celebració de l'estiu fou, per tant, familiar i sanitària. El més petit dels infants tenia tres mesos, mentre que el més gran en tenia nou. Els plors foren habituals i alguns hi posaren forta resistència. La procedència dels assistents era diversa, senyal inequívoc que demostra que els resultats s'han conegut a la Península i fins i tot a l'estranger.
A comptar des d'ahir de dos a tres mesos, si la branca treu ullets significa que la criatura s'ha curada. De vegades els pares s'adrecen a la família de Sebastiana Sureda per expressar-li les gràcies, però molts altres cops els propietaris no tornen a saber res dels visitants a l'hort. L'esdeveniment és gratuït i obert a tothom.
Aynat Ferragut, de Manacor, dugué el seu petit Antoni Penyafort per curar-lo de la seva hèrnia umbilical. «Ens n'hem assabentat avui vespre mateix per uns companys. Supòs que farà efecte, perquè la nit és màgica». Per la seva banda, Joana Maria Mesquida, de Cala Millor, hi portà la seva filla Margalida Cuesta. «Aquesta és la segona vegada. A mi, fa 38 anys, també em feren el mateix. Quasi quasi ja el té curat. Confii que enguany acabi d'afectar-lo», afirmà convincentment.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.