«Conversa amb Gabriel Cañellas» és el llibre en català més venut a la Fira

La XXI edició tancà ahir les seves portes amb un notable èxit de públic i activitats

El drac Tabaluga va fer feliços molts dels nins que passaren per la Fira. Fotos: JOANA PÉREZ.

TW
0


Gabriel Cañellas i Jaume Sastre. O la inversa. Aquests dos noms s'han convertit en els veritables protagonistes de la XXI edició de la Fira del Llibre de Palma, que ahir va tancar les seves portes després d'un notable èxit de públic i d'activitats. De fet, Conversa amb Gabriel Cañellas, l'amo en Bie, de Jaume Sastre, s'ha convertit en el llibre més venut en català d'aquesta edicio de la Fira.

La XXI Fira del Llibre ha estat organitzada per Fires i Congressos de les Illes Balears i el gremi de Llibreters i ha comptat amb 31 expositors procedents de Mallorca, Menorca, Santander i Barcelona, entre distribuïdores, editorials, llibreries, venda a crèdit i organismes oficials.

En la nostra llengua també s'han de destacar els èxits de venda de Soldats de Salamina de Javier Cercas, Cap d'Hornos, la novel·la guanyadora del premi Ciutat de Palma, de Neus Canyelles, o La Pietà de Jaume Mateu, guanyadora del premi Alexandre Ballester de sa Pobla.

En castellà el llibre més venut ha estat Hay vida después de los cincuenta, de Rosa Villacastín (precisament l'autora va estar signant exemplars el primer dia de la Fira), seguida de La Sombra del viento, de Carlos Ruiz Zafón i Tapas de Koldo Royo.

Aquestes dades varen ser facilitades pel gremi de llibreters, que també explicà que el còmic més venut ha estat Maus d'Art Spigelman, publicat per Inrevés edicions, seguit de Maitena.

S'ha de destacar que enguany hi ha hagut un gran nombre d'activitats, entre les quals destaquen les 33 signatures de llibres i les setze presentacions que s'han fet en el saló d'actes d'aquesta fira, algunes d'elles multitudinàries.

També ha estat molt important la celebració d'una lectura de literatura eròtica organitzada per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, en la qual varen participar dotze escriptors de totes les Illes i on la poesia va tenir un paper predominant sobre la narrativa.

També s'ha de destacar que els més petits varen tenir animació i espais propis. De fet, ahir el drac Tabaluga es va encarregar d'animar els més menuts a la lectura durant tota la jornada, mentre que les escoles de l'Illa han muntat pel seu compte nombroses visites al recinte. L'organització ha fet durant els caps de setmana un taller de jocs malabars i de maquillatge així com la intervenció de xanquistes i pallassos per tal que els més menuts se sentissin bé en el recinte firal del Born.