P.GIMÉNEZ.Palma.
L'any 1978 començà tímidament a materialitzar-se l'ideal d'Antoni Caimari de convertir la possessió de Son Bielí (Búger) en la «casa de tots els creadors de música contemporània, dels aficionats» i, en definitiva, de la xarxa que pot arribar a envoltar aquest món.
Avui, 25 anys després, cites com l'Encontre Internacional de Compositors, els cicles musicals a Son Bielí, l'edició de discs compactes i col·leccions de poesia com Solstici d'Estiu i Veu de poeta, entre d'altres activitats, confirmen que la utopia pot esdevenir realitat.
Encara que no es va constituir de manera oficial fins al 19 d'abril del 1985, la Fundació ACA (Àrea de Creació Acústica) commemora enguany els seus vint-i-cinc anys de vida i feina en favor de la música i la creació contemporànies. I ho fa amb un programa d'activitats específic, que ahir van presentar amb gran satisfacció la directora general de Cultura i Joventut del Consell, Bàrbara Bujosa; el president i fundador de l'entitat, Antoni Caimari; el pianista i cofundador, Joan Moll; i els responsables de les distintes àrees que integra la Fundació: Antoni Gost (poesia), Jaume Reynés (música) i Maties Far (imatge).
L'exposició 25 anys de la Fundació ACA, que avui s'inaugura a la capella de la Misericòrdia, enceta el programa d'activitats commemoratives. Prop de 200 fotografies, retalls de premsa, manuscrits, partitures, llibres i discs serveixen per reconstruir la història d'ACA, a través dels moments que han marcat la trajectòria de la Fundació: des de la col·locació de la primera pedra (el 14 de novembre del (1987) fins al trasllat del piano Bösendorfer imperial, símbol d'ACA.
Un concert de Le Ciel Afonic i Josep Sbert, i el recital poètic a càrrec del membres de l'Aula Poètica de la fundació serviran per amenitzar l'obertura de la mostra, que romandrà a la capella fins al 10 de juny.
El programa commemoratiu marca una segona cita el dia 21 de juny a la seu de la Fundació, on a partir de les 19.00 hores músics, poetes i actors prendran l'espai, des de la sala del piano fins al bosquet d'ACA, i formaran un «Laberint artístic».
Ja al mes d'agost, el dia 9, la possessió de ca na Loren (Puigpunyent) acollirà la I Trobada d'improvisacions musicals-poètiques Galatzó-Art, que sota el lema «Per què no pau?» reunirà els creadors de les diferents àrees de la fundació, que realitzaran improvisacions col·lectives sobre fragments sonors de la guerra.
Els actes commemoratius del 25è aniversari culminaran el dia 12 de desembre amb una subhasta d'obres d'art que es desenvoluparà a S'Olivar (Selva). La recaptació obtinguda per la venda de les obres cedides per diferents artistes anirà a benefici per a la creació d'un laboratori audiovisual per a la Fundació.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.