Adolf Gil mostra la seva pintura «canviant» en una sala de Madrid

L'artista exposarà a Barcelona i ha estat convidat a Londres i a Zuric

TW
0

ANTONI PLANAS.Palma.
L'artista Adolf Gil (Muro, 1970) té uns mesos de molta feina. Després d'haver inaugurat dimecres una mostra a la sala Nájera de la Fundación Caja Madrid de la capital espanyola, té previstes tres exposicions importants més. El 3 de juny du la seva obra a l'Espai Mallorca de Barcelona. Per al juliol, en concret el dia 18, té previst participar en la fira London Fresh Art Fair i el 17 d'octubre ho farà a la Internacional d'Art a Zuric.

Adolf Gil es declara un gran amant de la investigació i, com no podia ser de cap altra manera, la seva pintura no n'és exempta. Per això va triar un tema i hi aprofundirà. El tema elegit va ser la llum, que va estudiar, amarant-se de tot el que s'hi referia. Va analitzar un ull, com llegeix la llum, els seus efectes, etc. «Primer vaig començar creant una sèrie de quadres que canviaven de color segons la llum. Després, i gràcies a fer feina amb pols de vidre, vaig poder aconseguir que els meus quadres no canviassin tan sols de color, sinó també de forma».

Havia aconseguit que els seus llenços modificassin el cromatisme i la forma. Però encara va ser capaç d'anar-hi més enfora. Va crear un quadre que es transforma durant les 24 hores del dia. «Hi havia aconseguit un procés que durava 24 hores -explica- a través de l'ús de pigments luminiscents, que absorbeixen llum i n'emeten».

D'aquesta manera les seves creacions, encara que siguin per veure-les amb llum solar, es poden contemplar tot el dia perquè de nit, quan no hi ha llum, ells n'emeten i, a més, van canviant de forma i es converteixen en diversos quadres alhora. «L'obra no és la mateixa en cap moment del dia, però el que realment m'interessa és que és el quadre que fa llum per veure'l de nit, quan normalment ets tu qui n'hi has de fer. També m'interessa que l'espectador pugui veure el procés de transformació de l'obra segons la llum que hi arriba», assegurà Gil.

A Barcelona mostrarà aquesta obra, i també a Londres, «una trobada molt important perquè es dedica a artistes independents i va dirigida a gent del món de l'art: galeristes, comissaris, compradors d'institucions i fundacions o crítics», declaàa l'artista. L'any passat Gil ja hi assistí i, gràcies a la bona acollida, enguany l'hi han tornat a convidar. A Zuric, en canvi, hi assisteix per primera vegada. «Em fa molta d'il·lusió, perquè la ciutat suïssa és, ara com ara, el gran centre del mercat artístic europeu».