Música, arts plàstiques, literatura. En aquestes àrees, assegura, posa el seu accent la Fundació. Un exemple serien les darreres compres d'art: una fotografia en gran format de Susy Gómez; un díptic, també fotografia, de Joan Morey, que participarà en la pròxima Biennal de Venècia, i un tríptic en tela de Pedro Oliver, que suposen «un impuls a l'art jove i a les galeries que hi aposten», entre les quals esmenta Horrach Moyà, Ferran Cano, Maior i Frederic Pinya.
Miquel Alenyà està molt al dia del que fan els nostres joves artistes. «Per mi és importantíssim parlar del col·lectiu d'artistes plàstics joves perquè no susciten l'atenció que mereixen, perquè estan treballant molt i molt bé, s'estan formant com no ho havien fet els de les generacions anteriors, tenen llicenciatures, fan estudis de postgrau. I avui hi ha més dificultats perquè surtin endavant de les que van tenir els de la generació nova dels anys setanta i vuitanta. La seva és una ruptura en la qual els personatges tenen nivells de formació més elevats, d'informació extraordinàriament rics i actuacions molt rigoroses, que potser no troben atenció perquè són noves».
La Fundació està definint el seu pla estratègic i els seus objectius, assegura el gerent. Per això rebat la idea respecte que les seves activitats han disminuït, assumpte que també es relaciona amb el canvi de direcció al Centre de Cultura. «Sí han baixat els pressuposts», diu Alenyà, «però no les activitats perquè el pressupost s'ha redistribuït». I afegeix rotund: «La Fundació no està per mantenir les activitats del segle passat ni de fa deu anys, ha de fer les que avui necessita la nostra societat».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.