Un altre factor que dugué el pintor a malpensar-se sobre la situació de les seves creacions va ser que no sortissin als catàlegs de l'Ajuntament, ni s'haguessin tornat a exposar en cap altra ocasió. «Només puc entendre aquest mutisme com el fet que ningú no sap on són aquestes obres: si estiguessin emmagatzemades, no hi hauria cap motiu per impedir-m'hi l'accés. D'altra banda, si s'haguessin fet malbé o destruït, sense cap dubte n'hi hauria una notificació escrita».
Els 16 murals presumptament desapareguts foren encarregats i comprats per l'Ajuntament de Palma l'any 1989, amb motiu de la primera exposició d'aquest autor a l'Illa. Cada un feia 3 metres de diàmetre i tenia com a motiu un dels països de la conca mediterrània.
«Em comunicaren que, un pic acabada l'exposició, durien els murals al castell de Bellver -explicà l'autor- i em semblà bé, perquè em pensava que en tendrien molt d'esment». El 2001, Josep Niebla rebé una proposta del Museu de Cadaquès per publicar un catàleg amb la seva obra i es recordà dels murals. «Eren una bona mostra de l'època en què encara era un artista poc conegut, un dels primers treballs que feia per a l'Administració pública».
L'Associació Mallorquina d'Artistes Plàstics i la Fundació Art i Dret han expressat la seva solidaritat amb Niebla i han demanat que «s'aclareixi aquest assumpte com més aviat millor», i han expressat la seva preocupació «per la poca cura que encara hi ha respecte del patrimoni artístic».
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.