TW
0

IOLANDA PERICÀS.Palma.
Come, come sushi és la primera empresa mallorquina especialitzada en la preparació de sushi, un dels plats més coneguts de la cuina tradicional japonesa que cada dia té més adeptes a Occident. A partir d'avui els seus productes -safates amb un assortiment d'aquest tradicional menjar, de diferents mides i amb diferents productes- es poden adquirir al supermercat d'El Corte Inglés.

Emy Wakamoto, Midori Yagui, Etsuko Takahashi i Mari Carmen Colomar són les fundadores d'aquesta empresa, que es dedica a l'elaboració de sushi i d'altres plats típics japonesos, combinant els productes autòctons amb els procedents del Japó i elaborant des de la recepta tradicional fins a les formes més innovadores d'aquest característic plat. Les quatre treballen en la preparació d'aquest menjar diferent.

Segons explicà Colomar, el sushi «no és el que la gent es pensa, ja que la majoria creu que aquest terme fa referència al peix cru, tan abundant en la cuina japonesa, mentre que el que realment dóna nom al plat és l'arròs». Wakamoto, per la seva banda, explica que «aquest arròs és la base de la nostra cuina i té una elaboració llarga i complicada, ja que està aromatitzat amb vinagre i altres espècies».

El sushi no només es fa a base de peix, tant cru com cuinat, sinó que sovint inclou diferents vegetals, com ara les carabasses, el rave, les mongetes o una varietat d'esclata-sangs del Japó. La combinació de tots aquest elements amb l'arròs, el peix i en algun casos la carn dóna a les diferents varietats d'aquest plat un sabor característic.

Segons la mida i la forma que adoptin els rotllos de sushi -més grans, més petits o arrodonits- es coneixen amb noms diferents. En aquest sentit, els rotlles petits, amb la típica nori o alga seca, es coneixen com hoso-maki, mentre que els de mida més gran reben el nom de futo-maki. Les bolletes d'arròs, sense l'alga i sovint recobertes de peix cru, cuinat, gambes o ous de peix, es coneixen com niguiri sushi.