Les especialitats a base de caragols foren el principal atractiu
de la III Fira del Caragol que tingué lloc aquest passat cap de
setmana al nucli de Sant Jordi, on es donaren cita centenars de
visitants.
Dissabte a la nit es féu el II Concurs de Plats de Caragols, en
el qual participaren una trentena de receptes elaborades en la seva
gran majoria pels veïns. Integraren el jurat Pep Ferragut, Pep
Sans, Cati Juan de Corral, Julio Almoina, Guillermo Soler,
Margalida Barceló i Tolo Albertí.
El premi Bover fou per a Antonia Puigserver, amb el plat aguiat
de caragols amb puntals. El primer premi, Recepta tradicional, fou
per a Choni Lendínez amb les seves sopes de caragols; el segon, per
a Antònia Vives amb el plat peus de porc amb caragols, i el tercer
per a Guillem Ramis, amb caragols sofregits amb herbes. El premi a
la innovació fou per al pastís de carabassons amb caragols de
Margalida Bauzà.
Diversos participants dels que presentaven plat elaboraren en
major quantitat i el públic pogué tastar-los, en adquirir un ticket
al preu d'un euro.
El sol brillà per a la jornada dominical i la Fira del Caragol
es veié durant el matí molt freqüentat. Els sons de xeremies es
feren notar ja que acudiren un grup de l'Escola Municipal de
Xeremiers i els de Son Roca. Als carrers s'instal·laren nombrosos
estands, amb artesania popular i productes elaborats a l'Illa com
ara formatges, licors d'herbes, embotits artesans, i delicioses
coques dolces i salades, elaborades per particulars de Sant Jordi.
No faltaren les panades de carn, peix i pèsols, a més de les
farcides de caragols.
Al migdia, hi acudiren els polítics. Entre ells els candidats a
Cort Ferran Trujillo i Pere Muñoz. El vicepresident del Consell de
Mallorca, Pere Sampol, i la consellera de Presidència del CIM,
Dolça Mulet, també es deixaren veure i després de fer-se un bon
passeig no es perderen el tast de caragols.
I és que a la plaça hi hagué venda d'especialitats de caragols
en diverses parades, com els del restaurador Jaime Quirante,
Guillem i Antònia Ramis, i restaurant Ca ses Monges. Animaren els
visitants el grup Diabéticas Aceleradas amb hàbit de monja.
El públic anà sol·licitant les degustacions de plat de caragols
acompanyat amb pa i all i oli i els menjaren a les taules
disposades enmig de la plaça. D'altres, en tarrines, els compraven
per menjar-se'ls a les seves cases, ja que era l'ocasió, perquè la
seva elaboració requereix molt temps.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.