TW
0

Les especialitats a base de caragols foren el principal atractiu de la III Fira del Caragol que tingué lloc aquest passat cap de setmana al nucli de Sant Jordi, on es donaren cita centenars de visitants.

Dissabte a la nit es féu el II Concurs de Plats de Caragols, en el qual participaren una trentena de receptes elaborades en la seva gran majoria pels veïns. Integraren el jurat Pep Ferragut, Pep Sans, Cati Juan de Corral, Julio Almoina, Guillermo Soler, Margalida Barceló i Tolo Albertí.

El premi Bover fou per a Antonia Puigserver, amb el plat aguiat de caragols amb puntals. El primer premi, Recepta tradicional, fou per a Choni Lendínez amb les seves sopes de caragols; el segon, per a Antònia Vives amb el plat peus de porc amb caragols, i el tercer per a Guillem Ramis, amb caragols sofregits amb herbes. El premi a la innovació fou per al pastís de carabassons amb caragols de Margalida Bauzà.

Diversos participants dels que presentaven plat elaboraren en major quantitat i el públic pogué tastar-los, en adquirir un ticket al preu d'un euro.

El sol brillà per a la jornada dominical i la Fira del Caragol es veié durant el matí molt freqüentat. Els sons de xeremies es feren notar ja que acudiren un grup de l'Escola Municipal de Xeremiers i els de Son Roca. Als carrers s'instal·laren nombrosos estands, amb artesania popular i productes elaborats a l'Illa com ara formatges, licors d'herbes, embotits artesans, i delicioses coques dolces i salades, elaborades per particulars de Sant Jordi. No faltaren les panades de carn, peix i pèsols, a més de les farcides de caragols.

Al migdia, hi acudiren els polítics. Entre ells els candidats a Cort Ferran Trujillo i Pere Muñoz. El vicepresident del Consell de Mallorca, Pere Sampol, i la consellera de Presidència del CIM, Dolça Mulet, també es deixaren veure i després de fer-se un bon passeig no es perderen el tast de caragols.

I és que a la plaça hi hagué venda d'especialitats de caragols en diverses parades, com els del restaurador Jaime Quirante, Guillem i Antònia Ramis, i restaurant Ca ses Monges. Animaren els visitants el grup Diabéticas Aceleradas amb hàbit de monja.

El públic anà sol·licitant les degustacions de plat de caragols acompanyat amb pa i all i oli i els menjaren a les taules disposades enmig de la plaça. D'altres, en tarrines, els compraven per menjar-se'ls a les seves cases, ja que era l'ocasió, perquè la seva elaboració requereix molt temps.