P.GIMENEZ.Palma.
«Un compromís intel·lectual i cultural per a la defensa de l'art contemporani, la internacionalització dels artistes que representam i la receptivitat cap als artistes estrangers que creim que s'han de presentar». Aquests són els pilars sobre els quals sustenta la seva filosofia i el seu esperit de treball la que està considerada com una de les galeries catalanes amb més història i prestigi: el centre d'art barceloní de Carles Taché, que ara troba el seu ressò a Palma al Centre Cultural Contemporani Pelaires.
Trajectòries i vides paral·leles identificades amb les premisses abans enunciades han fet que el galerista Pep Pinya convidàs el marxant català a organitzar una exposició al Centre de Palma. Així neix Taché a Pelaires, la mostra que s'inaugura avui vespre i que reuneix, fins al pròxim mes d'agost, una selecció d'obres dels denou artistes amb els qui ha treballat i treballa la galeria catalana.
Satisfets de poder presentar aquest projecte, Carles Taché i Pep Pinya explicaren que la selecció d'obres respon a un interès de «presentar d'alguna manera les peces més representatives i emblemàtiques de cada un dels artistes», per tal que «es pugui identificar el treball que cada un està desenvolupant».
Des de les més tradicionals fotografies, pintures, escultures i peces ceràmiques, fins a les més novedoses vídeo-instal·lacions. L'exposició «quasi museística», com afirma Pinya, mostra obres que testimonien pràcticament tots els camps artístics.
Taché a Pelaires obre el recorregut amb una pintura de gran format de Lluís Lleó, que dóna pas a l'espectacular escultura de Tony Cragg al pati. Encara a la planta baixa, l'espai cedeix un lloc a la poesia visual de Joan Brossa, un històric de Taché, que també du a Palma obres de Saura.
Per la seva banda, Eduardo Arroyo està representat amb una escultura de pedra i plom, que reposa devora un dels seus últims quadres, La casa de Van Gogh, del 2003, immediatament disposat amb les obres de Chema Alvargonzález i Jordi Colomer. Completen l'itinerari de la sala obres de Lawrence Carroll, grans formats arribats dels Estats Units per la mostra mallorquina; de Broto i de Frederic Amat.
L'obra plàstica d'aquest darrer troba la seva continuïtat a la planta noble del Centre, on es mostra la producció ceràmica de l'artista, devora peces de Jannis Kounellis, un creador «que conté tota la càrrega social que representa l'art povera», una sèrie fotogràfica i una vídeo-instal·lació de Jordi Colomer; obres recents -una pintura, un pastel i fotografies- de Sean Scully, dos grans quadres de Vicenç Viaplana i tres pintures, en blanc i negre de Campano segueixen el recorregut. L'itinerari el completen obres de Georges Rousse, premi Nacional de Fotografia a França; Manel Esclusa, Carlos Pazos, Catherine Lee i Cornelia Parker, creadora que exhibeix per primer cop a Espanya.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.