Barceló completa el mural dels peixos per a la capella de Sant Pere de la Seu

Només resta dur a terme el procés de cocció abans d'encetar una nova fase

Gamundí i Llabrés informaren ahir els membres de la Fundació Art a la Seu. | S.CASES.

TW
0

P.GIMENEZ.Palma.
«Ara domina principalment el color blau, però haurem d'esperar que l'argila sigui cuita. Tot el que es representa es pot llegir: hi ha amfosos, pops, gambes, magranes i molta de fruita». La descripció detallada per l'arquitecte diocesà, Sebastià Gamundí, i el delegat diocesà del Patrimoni Cultural, Pere Joan Llabrés, respon a una part dels treballs de Miquel Barceló per a la capella de Sant Pere de la Seu, una obra que quan culmini la seva realització el 2004 serà «única per les seves característiques». Resta encara el procés de cocció, però l'artista de Felantix ha completat el primer mural ceràmic, el que reprodueix la iconografia dels peixos sobre una superfície de 140 metres quadrats, que revestirà el mur lateral que es localitzarà a l'esquerra de l'altar.

Després de visitar a la localitat italiana de Vietri sul mare el taller de Vincenzo Santoriello, on l'artista està realitzant aquesta primera fase del projecte -valorada en 2,5 milions d'euros-, Gamundí i Llabrés es mostraven sorpresos per la mestria de la tècnica i meravellats pels resultats obtinguts fins al moment.

«La visita ha estat molt positiva en tots els aspectes», afirmaren ambdós. I aquesta va ser la impressió que varen traslladar ahir als membres de la Fundació Art a la Seu de Mallorca, que per desig exprés de Barceló, visitaran el pròxim mes de juliol el taller de l'artista, «quan els treballs siguin més avançats». Uns treballs, d'altra banda, que seguint els terminis fixats i donada la dedicació de Barceló, previsiblement es completaran a finals del 2003.

«Per mantenir-se en bona forma física passeja amb piraigua i després de dinar marxa al taller, on treballa fins a les dues de la matinada». El viatge que Sebastià Gamundí i Pere Joan Llabrés varen realitzar els passats 7, 8 i 9 de maig, els ha permès viure de prop detalls de la vida quotidiana de l'artista i conèixer de primera mà el seu procés de creació.

Dins d'una nau d'aproximadament 1.500 metres quadrats s'han instal·lat dues grans estructures de tubs de metalls, com a telers, on es col·loquen les grans peces de ceràmica que resulten de la mescla de dos tipus d'argila expressament seleccionada. Aquesta placa és la que rep el tractament directe de Barceló. «L'artista moldeja la cara interna visionant el procés a una pantalla i matisa els detalls per la cara exterior», explicaren els experts, que destacaren que Barceló ja realitza proves per començar el mural que reproduirà la iconografia dels pans de la paràbola evangèlica.