TW
0

Y.A./S.B. Palma.
La Balanguera. Els sons de l'himne de Mallorca, en l'esplèndida versió del grup Ocults, va ser la darrera peça que el mític grup manacorí interpretà damunt un escenari. La banda liderada per Antoni Nicolau aprofità així els seus quinze minuts de glòria en la IV Trobada de Músics per la Llengua (de la qual són un dels principals impulsors) per acomiadar-se dels escenaris i posar fi a més de desset anys d'una brillant activitat musical.

Un Antoni Nicolau visiblement emocionat pujà a l'escenari i, abans de cada una de les seves intervencions, va anar explicant a un públic completament entregat que «estam molt contents, perquè s'està produint un relleu generacional en la música en català, un fet que ens omple de goig».

El públic -més de dues mil persones estaven completament entregades a les evolucions dels manacorins- va notar que qualque cosa estranya passava, i al final Nicolau va haver d'explicar que era la seva darrera actuació.

A més de La Balanguera, els manacorins varen interpretar dos autèntics himnes que varen ser corejats pels seus seguidors en tot moment: Qui l'agafa és seva i Jo tenia una caseta a Mallorca.

Ocults deixa darrere seu un total de vuit discs i un llarg conjunt d'actuacions arreu del territori de parla catalana, amb unes lletres convertides en himnes des del seu Pa amb oli naciona.

El grup va residir un temps a Barcelona, però l'any 2001 tornaren a Mallorca i enregistraren Això va així, el seu darrer disc, marcat per la contínua reivindicació de la terra i les referències a les arrels.

Els músics són molt estimats pels seus companys de professió i això es demostra en les nombroses col·laboracions que han rebut en els seus treballs i les que ells mateixos han duit a terme en els dels altres.

Dissabte vespre els Ocults se n'anaren, però per la porta gran. Oberta a un possible retorn?