TW
0

P.G.Palma.
No són actors professionals però, com aquests, estimen un art que molts coincidiren a definir com «una forma de vida» i, com ells també, feren servir ahir el seu encontre com a plataforma per expressar un rebuig unànime de la guerra.

A banda d'això, gaudir del teatre és el que feren gairebé 400 persones -alumnes de secundària i els seus professors, de col·legis de Mallorca, Eivissa, Menorca i Catalunya- que participen en el XIV Encontre del Teatre en Català de Muro, organitzat per l'associació Trenta-1.

Encara que la majoria ha arribat a la interpretació perquè «és matèria d'estudi optativa» o bé perquè l'han triada com a «activitat extraescolar», molts coincideixen a afirmar que el teatre «ens ha ajudat a superar l'empegueïment». Després hi entren en joc les impressions personals. En el cas de Gala Tabounkina, l'atracció pel món de l'espectacle és hereditària: «Els meus pares són ballarins a Son Amar»; mentre que Maria Antònia Cantallops afirma haver-se descobert a si mateixa «acceptant-me tal com som».

«A mi m'agrada perquè et permet posar-te a la pell de qualsevol persona», afirma Maria Isern; mentre que, més seriosa, Claudia Rodríguez, la qual té clar que es decantarà pels estudis de teatre i art dramàtic, assenyala que «em pareix l'art com a forma de vida». Claudia és alumna de l'institut Madina Mayurqa, que acabava de presentar-se davant la resta de participants amb una escena de circ.

I és que el claustre de sant Francesc de l'escola de Música Antoni Martorell serví de primer escenari en la XIV Trobada Escènica, l'onzena que té lloc a Muro. Donant compte del seu enginy i creativitat, representants dels 25 centres que hi participen enguany es donaren a conèixer a la resta de companys amb una mostra breu del seu treball.

Així, coreografies, danses, malabars i pantomimes -moltes amb referències explícites a la guera- s'anaren succeint. Després de la inauguració oficial, el grup IES Santa Eulàlia de l'Hospitalet oferí la primera representació, al Teatre Municipal de Muro. Dirigits per Angelopoulos, els alumnes de l'institut català escenificaren una versió actualitzada del mite Electra de Sòfocles.