Inaugurat el primer planetari de Mallorca a l'Observatori de Costitx

Permetrà contemplar fins a 5.000 estels visibles en tot el món

TW
0


Mallorca ja té el primer planetari on es podran observar i estudiar tots els fenòmens astronòmics que es veuen al cel de l'Illa i a la resta d'indrets del món. Ahir vespre s'inaugurà a les instal·lacions de l'Observatori Astronòmic de Mallorca (OAM), a Costitx, l'edifici que acollirà Mallorca Planetàrium, una iniciativa que ha estat possible gràcies a la col·laboració del Consell de Mallorca, Sa Nostra Caixa de Balears i l'Ajuntament de Costitx.

El centre nou disposa d'una sala amb capacitat per a 100 persones i amb un projector i permetrà contemplar, a través de la seva cúpula de 14 metres, més de 5.000 estels localitzables al cel visible des de qualsevol punt de la Terra. Una característica que fa únic el Mallorca Planetàrium respecte d'altres observatoris és que s'hi poden projectar en temps real imatges astronòmiques procedents de l'OAM mateix o d'altres observatoris.

L'edifici s'ha pensat com a centre divulgatiu, a més de científic, i per això inclou una sala de 130 metres quadrats per a exposicions, i que s'ha inaugurat amb una mostra de meteorits de tot el món. Les visites al planetari s'adrecen al públic en general, a centres d'ensenyament i a associacions. Tal com digué ahir el director de l'OAM, Salvador Sánchez, «amb la inauguració d'aquest planetari s'obre a Mallorca una etapa important per a la divulgació científica i educativa en el marc de la ciència astronòmica».