Arqueòlegs egipcis obriren ahir diumenge un sarcòfag de fusta de cinc mil anys d'antiguitat en una zona desèrtica pròxima a la ciutat del Caire. Hi trobaren els ossos corresponents, segons ells, a «l'evidència més antiga mai no trobada d'una momificació humana a Egipte».
Els ossos són coberts d'una resina emprada en el procés de momificació per al manteniment de la pell. «Aquesta és la prova més antiga d'un embalsamament a Egipte», declarà el cap dels arqueòlegs egipcis, Zahi Hawass. A més, confirmà que el sarcòfag es va trobar en un dels més de vint nínxols pertanyents a oficials que visqueren entre el 3.100 i el 2.890 abans de Crist, durant la primera dinastia.
«Ara continuarem les nostres excavacions per descobrir més dades sobre les tombes dels oficials que visqueren a Egipte durant el reialme de la primera dinastia», va explicar Hawas.
Les tècniques egípcies de momificació evolucionaren al llarg dels segles. Els antics egipcis ja embalsamaven cossos, de manera documentada, entre el 2.613 i el 2.494 abans de Crist. Els mètodes emprats entre el 1.567 i el 1.200 ja eren més efectius i els morts i les restes de Ramsès II -monarca d'aquest període- que es poden veure al Museu Egipci ho demostren. Posteriorment, les tècniques evolucionaren encara més.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.