El Tribunal d'Apel·lació islàmic de l'Estat nigerià de Katsina, en el nord del país, va posposar ahir la vista de l'apel·lació presentada per la defensa d'Amina Lawal contra la seva condemna a morir lapidada per haver tingut un fill fora del matrimoni, segons informaren fonts judicials. L'apel·lació fou fixada ahir per al pròxim tres de juny, després que només fessin acte de presència a la sala del Tribunal d'Apel·lació dos dels quatre jutges que són membres del plafó.
Els advocats defensors, que acompanyaven Lawal, de 30 anys, que portava en braços la seva filla Wasila, van acceptar la proposta del fiscal sobre l'ajornament de la vista del controvertit cas, que ha aixecat protestes en moltes parts del món. El 22 de març de 2002 Lawal va ser condemnada a morir lapidada per un tribunal islàmic de la ciutat del nord de Funtua per haver-se quedat embarassada sent una divorciada.
Observadors polítics nigerians coincidiren ahir que la raó per a l'ajornament del cas és més política que jurídica, per causa de la gran polèmica que ha aixecat a Nigèria i pel fet que hauria tengut grans repercussions si s'hagués duit a terme la vista ahir, poques setmanes abans de la celebració de les eleccions generals previstes per al pròxim mes d'abril.
El president de Nigèria, Olesegun Obasanjo, de creença cristiana i qui ha presentat la seva candidatura per a una nova reelección en els pròxims comicis, sempre es va mostrar contrari a la imposició per part dels tribunals islàmics de penes cruels i inhumanes. Aquest tipus de sentències estan previstes en el codi criminal de la llei islàmica, la «sharia», que fou introduïda en dotze estats del nord de Nigèria des de 1999 quan es va restablir la democràcia.
El cas d'Amina Lawal és molt semblant al de la seva compatriota Safiya Hussaini, que finalment es resolgué de forma positiva i fou alliberada de la condemna de lapidació, gràcies a la pressió internacional que s'execercí des de diferents organitzacions, entre elles Amnistia Internacional. La condemna d'Amina Lawal sorprengué el món perquè es féu pública molt poc després de l'absolució de Safiya Hussaini, que havia estat condemnada pel mateix delicte, tenir un fill fora del matrimoni.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.