En aquest sentit, Seguí destacà que els projectes més immediats del seu servei inclouen la restauració del plànol de la ciutat realitzat per Gaspar Bennàssar el 1902. Aquesta cartografia, elaborada just abans de produir-se l'enderrocament de les murades, serà la peça central d'una nova exposició que es prepara sobre aquesta fita històrica.
La tasca que durà a terme aquesta experta en el taller, ubicat a la primera planta del centre, tindrà una doble orientació. D'una banda, un vessant de conservació preventiva i, d'altra banda, els treballs de restauració pròpiament dits.
Així mateix, la recuperació dels diplomes del general Weyler i la restauració dels pergamins i dels fons més malmesos de la Biblioteca Llabrés són altres tasques que la restauradora durà a terme en aquests mesos, durant els quals també treballarà en el projecte permanent del centre, que contempla la recuperació dels volums de la Taula Numularia.
Afectats per l'incendi que destruí l'Ajuntament, segons destaca la restauradora, els volums, fonamentals per conèixer la història econòmica de Ciutat entre el 1531 i el 1833, «es varen veure més afectats per l'aigua que pel foc, ja que hi ha ocasionat l'aparició d'una infecció fúngica que ha començat a afectar el paper».
La recuperació d'aquesta i d'altres documentacions es durà a terme a la sala que fa dos anys es va habilitar a la primera planta de Can Bordils. Malgrat les seves reduïdes dimensions, l'espai disposa de les eines i aparells necessaris per desenvolupar-hi el procés de restauració. A més, està previst incorporar-hi una reintegradora mecànica, una taula de succió per tractar els materials més delicats tenint cura dels detalls més mínims, i un llapis de vapor controlat.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.