TW
0

A.ESTABÉN. Palma.
El restaurant Can Mateu, d'Algaida, va acollir la primera degustació de plats que s'oferiran a la Mostra de Cuina Mallorquina que enguany celebra la seva XIX edició, del dia 2 al dia 11 d'abril. Aquesta presentació va comptar amb l'assistència del president de l'Associació de Restauració, Toni Gil, que va pronunciar unes paraules de benvinguda i d'agraïment a les institucions col·laboradores, als empresaris del sector, a cuiners i pastissers, vinaters i distribuïdors del gremi.

També hi foren presents el batle d'Alaró i conseller de Cooperació Municipal, Josep Gomila, que també es va dirigir als convidats, el batle de Valldemossa, Joan Muntaner, el d'Algaida, Jaume Jaume, i els amfitrions, Mateu Ballester i la seva dona, Maria, propietaris del restaurant.

La primera d'aquestes reunions es va fer amb la finalitat, segons assenyala Gil, «que els restaurants i forns que assisteixen a la Mostra de Cuina Mallorquina visquin una situació similar a la que trobaran durant la seva participació, és a dir, servir un gran nombre de racions en pocs minuts, havent de cuidar la temperatura, la presentació i la qualitat del conjunt del plat pel que fa al gust i a les textures».

Les especialitats més característiques de la cuina mallorquina varen ser recreades per un total de cinc restaurants. Ca N'Arabí de Binissalem va oferir frit de verdures; Es Pou de Lloret de Vistalegre, albergínies farcides de carn; Can Mateu d'Algaida, calamar farcit; el Celler Can Toni, de Campos, llom de porc negre amb col; i Sa Cuina de n'Aina, de Sencelles, tall rodó d'indiot amb salsa d'ametles. L'Associació de Forners i Pastissers de Mallorca també va posar messions per un dolç molt representatiu de la tradicional gastronomia mallorquina, com és el gató d'ametla i pastís gelat. Els vins varen ser un chardonnay 2002 de Santa Catarina i un negre criança Albaflor 2000.