També hi foren presents el batle d'Alaró i conseller de Cooperació Municipal, Josep Gomila, que també es va dirigir als convidats, el batle de Valldemossa, Joan Muntaner, el d'Algaida, Jaume Jaume, i els amfitrions, Mateu Ballester i la seva dona, Maria, propietaris del restaurant.
La primera d'aquestes reunions es va fer amb la finalitat, segons assenyala Gil, «que els restaurants i forns que assisteixen a la Mostra de Cuina Mallorquina visquin una situació similar a la que trobaran durant la seva participació, és a dir, servir un gran nombre de racions en pocs minuts, havent de cuidar la temperatura, la presentació i la qualitat del conjunt del plat pel que fa al gust i a les textures».
Les especialitats més característiques de la cuina mallorquina varen ser recreades per un total de cinc restaurants. Ca N'Arabí de Binissalem va oferir frit de verdures; Es Pou de Lloret de Vistalegre, albergínies farcides de carn; Can Mateu d'Algaida, calamar farcit; el Celler Can Toni, de Campos, llom de porc negre amb col; i Sa Cuina de n'Aina, de Sencelles, tall rodó d'indiot amb salsa d'ametles. L'Associació de Forners i Pastissers de Mallorca també va posar messions per un dolç molt representatiu de la tradicional gastronomia mallorquina, com és el gató d'ametla i pastís gelat. Els vins varen ser un chardonnay 2002 de Santa Catarina i un negre criança Albaflor 2000.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.