Els reis, durant la inauguració, visitaren l'estand on Bischofberger exposava quasi en exclussiva -només amb alguna obra de Basquiat i Warhol- l'obra de Barceló i es mostraren molt interessats per la seva obra i expressaren la seva preferència per alguna de les peces. Amb aquesta nova adquisició ja són dos els quadres de Barceló que formen part de la col·lecció privada dels reis, a la qual figuren altres artistes mallorquins.
Foren dos els tipus de marines exhibides a Arco per Barceló. Unes, de gran format, que sobrepassen els 200 per 300 centímetres i estaven «construïdes» a base de molta matèria formant relleus. Barceló sap fer pintura matèrica i l'espectador sap que domina aquest camp. Per això, el públic que el segueix es va sorprendre més amb les marines de menor tamany, sense matèria, en les quals el mar, el cel i els niguls conformen els plànols que divideixen la tela. Són quadres en blaus i blancs grisosos que apunten a una nova línia de treball de l'artista sobre la qual, en la fira, no faltaren la controvèrsia i els interrogants.
Els responsables d'Arco explicaren per què Bischofberger, marxant de Barceló, ocupà un espai estel·lar en el pavelló 7, fora del «territori» acotat per a Suïssa, país convidat. Fou per la seva potència com a galerista en el mercat internacional que gaudí d'aquest privilegi.
Bischofberger va viatjar a Madrid amb una àmplia col·lecció dels darrers barcelós, pintura en diversos formats, papers, ceràmica negra i en terrissa. Aquesta última segons la pauta del gran mural que prepara per a la Seu, fang cuit i esmaltat en blau amb expressionistes figures d'animals i vegetació.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.