TW
0

JOANA NICOLAU.Palma.
El manacorí Joan Bibiloni ultima el seu darrer treball, en el qual, sota el títol de Mà en es cor, recull musicades diverses obres de músics i escriptors de Manacor.

Per al disc, un doble compacte amb un llibre que sortirà l'abril amb Blau-Disc Medi, ha comptat amb la col·laboració del clarinetista i saxofonista Paquito de Rivera, un artista de talla internacional guanyador de tres premis Grammy, entre els quals el de millor intèrpret de jazz llatí. De Rivera intervé a Records de Son Amengua de Bibiloni i el poema Aquesta meravella de Miquel Àngel Riera amb música de Lluís Massanet.

Bibiloni destacà el caire especial d'aquest treball, amb el qual vol retre «homenatge a una part de les obres musicals i poètiques que, mitjançant creadors tots nascuts a Manacor, han viscut o perviuen en la nostra memòria».

Així, des d'un poema molt desconegut de mossèn Alcover que porta per títoEpitalami fins a Blues en so de Guillem d'Efak, El rei de la selva de Gabriel Galmés, amb música de Guillem Sansó, i el cèlebre Mu mare d'Antoni Parera Fons i Antoni Mus fan part d'aquest disc, conjuntament amb Bàmbols del mestre Rubí, Missatges en clau de Tomeu Matamalas, Illa Maria de Tots Sants, Cançons de sant Antoni de Jaume Santandreu, Arlequí de Damià Timoner, Una nit a sa platja de sa Coma de Bernat Nadal, A contravent d'Ocults i d'altres. Fins a vint-i-dos temes han estat versionats pel manacorí, que també hi aporta la seva veu.

El disc destaca per la diversitat musical. Hi haurà obres que tindran un so clàssic i d'altres el color de les quals serà el d'un grup de rock. També val a dir que, continuant amb la feina de productor que ja fa temps que compagina amb la de músic i compositor, Bibiloni ha volgut així mateix donar-hi cabuda a grups novells com Kardspiken.

El manacorí fa un any i mig que dedica temps a aquest projecte i no amaga la seva satisfacció pel resultat. «La iniciativa era especial i entranyable per la seva essència, però al final ha resultat encara ser més important del que eren les previsions inicials». Per realitzar-lo hi ha hagut al darrere d'alguns temes treballs d'investigació, com ara a l'hora de localitzar el poema del mossèn, que dugué mesos de feina i que finalment fou descobert per l'estudiós Biel Barceló.