TW
0


Internacional però amb arrels mediterrànies. Aquest fou el caràcter que la vetllada de dissabte transmeté la cinquena Mostra Internacional d'Improvisadors que tingué lloc en el Teatre Municipal de Manacor, sota l'organització de l'Associació Cultural Canonge de Santa Cirga. La segona part de la mostra va traspassar fronteres; els assistents pogueren saber com és l'art de la improvisació arreu de les Illes, però també a Portugal, a Itàlia i a Canàries.

La mostra de cultura popular esdevingué més reivindicativa que mai, on la lluita per la renaixença de l'art de glosar i la recuperació dels gèneres en decadència, presidiren l'espectacle. En aquest sentit, els improvisadors de l'Illa de Madeira, a Portugal, recuperaren pel públic un seguit de gèneres en perill d'extinció, tot alertant-ne de la seva regressió.

L'art de la improvisació atragué un públic molt nombrós, procedent del món de la cultura i l'art, la política, la literatura i altres disciplines. Tots els participants varen ser guardonats amb una estatueta del personatge fantàstic de la cultura popular Es Metge Guinyot.

La primera actuació de la vetllada corregué a càrrec dels improvisadors de Portugal. El professor Mário André féu la introducció i tot seguit, els glosadors Rui Camacho, Roberto Moniz i Nelson Abreu, interpretaren gèneres com la morisca i el brinco. Després actuaren els menorquins Miquel Ametler, Pilar Pons i Esteve Barceló, els quals donaren pas als italians de la Toscana, Gianni Ciolli i Enrico Rustici. Els versadors de Canàries posaren punt i final a la mostra.