Els glosadors de les Illes Balears rompen fronteres amb la paraula

La Mostra Internacional d'Improvisadors té lloc a Manacor

TW
0

La primera jornada de la mostra de glosat que, des de fa cinc anys, organitza l'associació cultural Es Canonge de Santa Cirga ha reunit al Teatre Municipal de Manacor els improvisadors i els glosadors de les Balears petits i grans, que aquests dies han fet de la paraula una eina d'unió i de germanor. La V Mostra Internacional d'Improvisadors començà la nit de divendres amb la intervenció de glosadors mallorquins com Joan Planissi o Antoni Socias; cantadors eivissencs, entre els quals participava Francesc Bufí o Pepita Tur; i menorquins com Joan Fortuny i Marc Seguí. A més, hi hagué una mostra de tonades de feines del camp.

L'acte, presentat per Cati Julve, va tenir la presència del president de l'associació cultural Es Canonge de Santa Cirga, Mateu Llodrà; el batle de Manacor, Miquel Riera, el qual destacà que el certamen de glosat demostra la grandesa i l'autenticitat de la paraula i la feina d'Es Canonge de Santa Cirga. També hi era el delegat de Cultura de l'Ajuntament de Manacor, Joan Barceló, i el responsable de Relacions Institucionals del Consell de Mallorca, Guillem Ginard, entre altres autoritats locals.

En un teatre ple de gom a gom de públic de diversos pobles de les Balears que no es volia perdre l'encontre, va tenir lloc el lliurament d'obsequis als centres escolars que han participat en el concurs de gloses, com ara Sant Vicenç Paül, Puresa de Maria i Es Canyar, de Manacor; el Blai Bonet, de Santanyí; Pau Casasnoves d'Inca o Sa Quintana de Sineu. Dos alumnes de Sineu entonaren una glosa per demanar a sant Antoni que no deixi passar fam als seus professors.