Teresa Pérez-Jofre, en el centre, mentre l'arquitecte Lluís García-Ruiz (dreta) explica el projecte.

TW
0

El consorci del Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma,el Baluard, presentà Teresa Pérez-Jofre com a directora del centre. Llicenciada en art per la Complutense i amb experiència en diferents museus de l'Estat com el Reina Sofia, el Thyssen-Bornemisza o el Guggenheim, serà al capdavant del Baluard fins el 2004.

-Aquesta és la vostra primera experiència en la direcció d'un museu. A més es tracta d'un museu que s'ha de posar en marxa. Com afrontau aquesta empresa?
-Amb gran il·lusió i per descomptat com un repte professional que intentaré treure endavant amb molta feina. Fa temps que ja treball pel consorci i pens que el projecte és interessant en si mateix, a més de per a Palma i per al conjunt de les Balears.

-Vós n'heu redactat el pla de gestió. En aquest sentit sou una de les persones que més coneixement teniu del que pot i vol ser aquest centre d'art. Com el veis?
-Com sabeu parteix de la col·lecció d'art Serra i de les col·leccions artístiques de l'Ajuntament, el Consell i el Govern... Fa un temps que treball en la preselecció de les obres, però de moment no podem avançar amb exactitud quines passaran a formar part del museu. Tot i així estam davant un conjunt bastant important qualitativament, sobretot de pintura. Pens que reuneix moltes possibilitats no per ser un museu regional, sinó per aconseguir rellevància internacional. Aquest és l'objectiu.

-Basant-se en aquesta primera ullada a les obres, podeu avançar alguna cosa del que serà el discurs expositiu del museu?
-És una mica prest. Durant el primer any ens dedicarem a donar a conèixer en profunditat les col·leccions del fons sobre el qual neix. Després començaran les temporals. Pens que hi ha obres de les col·leccions que per si mateixes són força importants i valuoses que han de ser ben presentades. També és molt necessari donar relleu a artistes d'aquí de gran qualitat, com ara Juli Ramis, i que fora no han estat apreciats com caldria. També hi ha un conjunt excel·lent de nuus femenins de Juan Gris, Picasso, Picabia, Magritte...

-Quant a escultura, a l'exterior de l'edifici hi ha 2.500 metres quadrats de pati que fan part del museu.
-Sí, de fet el disseny arquitectònic ja tingué en compte aquesta possibilitat i hi ha noves adquisicions que quasi vénen a formar part d'aquest projecte constructiu, com la de Calatrava o Oteiza. És un espai a l'aire lliure que s'ha d'aprofitar per realitzar-hi activitats, però no m'atreviria a dir en quina línia. De moment estic treballant sobre els fons pictòrics.