Mor Maurice Gibb, una de les veus mítiques dels britànics Bee Gees

El cantant patí un atac cardíac als 53 anys d'edat mentre era operat

TW
0

Amb la mort de Maurice Gibb, els Bee Gees varen desaparèixer ahir per sempre. El guitarra, teclat, percussió i una de les veus del popular grup britànic va finar a la matinada d'ahir diumenge a l'hospital Mount Sinai de Miami (EUA) als 53 anys, víctima d'un atac que va patir mentre els metges l'operaven d'una greu obstrucció intestinal, segons va informar la seva família en un comunicat rebut a Londres.

L'artista, casat i amb dos fills, patia molts problemes de salut a causa dels seus excessos amb l'alcohol durant bona part de la seva vida.

Encara que no sempre al cim, els Bee Gees, que varen néixer a l'illa de Mann i varen viure durant una temporada a Manchester, han deixat la seva marca en la música pop britànica durant quatre dècades des del seu primer èxit, Massachusetts, fins al cèlebre tema de la pel·lícula de John Travolta Saturday night fever.

Maurice Gibb va ser ingressat d'urgència la setmana passada després de patir una indisposició en el seu domicili de Florida i va haver de ser operat d'una oclusió intestinal. «Amb gran dolor i pena, tenim el trist deure d'anunciar la mort de Maurice Gibb aquest matí (per ahir)», assenyala la seva família en l'esmentat comunicat.

«El seu amor i el seu entusiasme i energia vitals són un exemple per a tots nosaltres. El trobarem a faltar moltíssim», afirma aquest text.

Maurice i el seu bessó Robin varen néixer el 22 de desembre del 1949 a l'illa de Mann (Regne Unit), tres anys després que el seu germà Barry. El pare, que formava part d'un grup, i la mare, que era cantant, els varen encoratjar a cantar junts.

Els tres germans Gibb varen formar el grup dels Bee Gees l'any 1958 a Brisbane (Austràlia), després que la seva família hi emigràs. El 1977 varen assolir la glòria internacional amb la música del film Febre del dissabte a la nit. Les seves veus agudes i inconfusibles contribuïren a consolidar la seva imatge, i el pas del temps no va afectar la seva popularitat.

Entre els seus majors èxits es troben Stayin' alive, How deep, Is your love i Tragedy.

El 1987, després de diversos anys d'escriure per a nombrosos artistes, des de Barbra Streisand fins a Dolly Parton, varen tornar a encapçalar la llista de discs més venuts a Occident amb You win again.

Les veus suaus, quasi meloses, dels tres germans es varen tornar a unir per enregistrar el seu darrer àlbum junts, This is where I came in, que es va publicar el 2001.