TW
0

El cine és conegut com el setè art, un art replè d'històries i universos. Per això, els exhibidors i empresaris Rafel Salas i Sebastià Salom han decidit unir les seves forces per promocionar, amb la col·laboració del Grup Serra, el cine i apropar-lo a la societat a través d'uns vals que es publiquen a Diari de Balears dimarts, dimecres i dijous. El val suposa un descompte d'1 euro a descomptar en taquilla mostrant el retall del diari.

Els divendres, dissabtes i diumenges i mitjançant el mateix sistema, s'ofereixen crispetes de franc. Finalment, els dilluns, es regala una beguda, ja sigui un refresc o aigua. «S'ha d'atreure el públic», va explicar Rafel Salas. Per l'exhibidor, s'ha de tenir en compte que, d'aquí a un any, hi «haurà 7.000 butaques més». «També cercam cridar l'atenció dels joves», assegurà Sebastià Salom. D'aquesta manera, «tindran un al·licient per continuar assistint al cine». «La pujada dels preus amb l'euro» i «el pressupost del qual disposen» fan que l'oferta presti especial atenció als joves.

En total són quinze les sales que acullen la promoció. A Mallorca és vàlida a Augusta, Metropolitan, Rívoli, Lumiere, Hispania, Porto Pi, Multicines Manacor i Teatre Principal d'Inca. «La gent jove suposa prop del 80 per cent del públic que va al cine», segons Salom. Per això, la majoria de les pel·lícules que es projecten estan destinades a aquest sector. Tanmateix, els films que millor funcionen són els que abasten tots els espectadors, des dels més petits fins als adults com, per exemple, Harry Potter i la cambra secreta o El senyor dels anells: les dues torres. «Són les més cuidades i, a més, tenen una qualitat elevada», encara que, de vegades, «són massa llargues», digué Salas.

L'any 2002 no ha estat «un dels més brillants», explicà Salom. En conjunt, hi ha hagut menys producció i ha tingut una menor qualitat. «El cine no és regular, uns anys va bé i d'altres no tant», comentà Salom. A nivell nacional, hi ha hagut un 15 per cent d'espectadors. «El cine és una fàbrica de somnis, si falla, la gent no s'il·lusiona», digué Salas.

Les pel·lícules espanyoles també s'han ressentit d'aquest descens. Cintes com El otro lado de la cama, Los lunes al so o Hable con ella han atret menys espectadors que, per exemple, Los otros i Almodóvar no ha triomfat com en anteriors ocasions. El cine mallorquí, que el 2002 ha estrenat El robo más grande jamás contado o Aro Tobulkin no ha tingut èxit perquè, segons Salas, «no són produccions mallorquines».