L'acadèmia de la Royal Shakespeare Company du a Sa Màniga «King Lear»

El clàssic del dramaturg britànic tanca el cicle «Teatres del Món»

TW
0

L'acadèmia de la Royal Shakespeare Company, una de les companyies de teatre més prestigioses del món, representarà avui i demà a les 21.00 hores a l'auditori de Sa Màniga de Cala Millor una de les tres grans tragèdies de l'autor anglès, King Lear. L'obra és la darrera del cicle Teatres del Món, promogut per la Fundació Balears 21 i la Conselleria de Cultura del Govern balear. Aquesta versió de l'obra està interpretada per 16 joves actors que formen part del primer projecte de la companyia, dirigida pel prestigiós director, especialitzat en Shakespeare, Declan Donellan.

Guillem Frontera, director gerent de la Fundació Balears 21 i col·laborador de Diari de Balears posà de manifest la importància de la jove companyia, ja que «amb ella podem visualitzar quin serà el teatre del futur». Així mateix, Frontera explicà que s'ha escollit Cala Millor, entre altres coses, «per descentralitzar l'activitat cultural i desfer el mite que segons quines coses només es poden fer a Palma». Joan Arrom, delegat de Teatre de la Conselleria de Cultura i director del cicle Teatres del Món explicà que «amb aquest ja són tres els Shakespeare que s'han representat al cicle, fet que demostra que estam al dia en matèria teatral ja que s'ha donat un redescobriment de l'autor en els principals festivals europeus».

Pel que fa als integrants de la companyia, que acaben d'arribar del Festival de Tardor de Madrid i el del castell de Perelada de Girona, es mostren satisfets per la rebuda que han tingut en ambdós festivals i il·lusionats amb la idea de representar la peça a Mallorca.

Tant el protagonista de l'obra, Nonso Anozie, com el regidor Edward Dick coincideixen a destacar la tasca de l'acadèmia «destinada a omplir el buit entre les escoles d'art dramàtic i la professionalització teatral», explica Dick, i «una oportunitat per desenvolupar les habilitats adquirides durant els estudis». Anozie posa de manifest que King Lear és la seva primera experiència teatral en Shakespeare «i gràcies al director i als companys he deixat enrere les pors. Cada nit és una experiència diferent, perquè puc conèixer diferents cares del mateix personatge».